Zorg van generaties: onze missie

Al meer dan 100 jaar bieden wij zorg voor en door mensen. Daarbij neemt u de centrale plaats in. 

Lees meer


De historie van Franciscus Gasthuis & Vlietland

Al generaties lang verlenen wij vol passie onze zorg.  Franciscus Gasthuis, van oorsprong een katholiek ziekenhuis sinds 1892, en Franciscus Vlietland, met zijn wortels in de 19e eeuw, hebben beiden een rijk verleden. 

Leer meer over onze historie


Strategisch ziekenhuisplan

Met trots presenteren wij ons Strategisch Ziekenhuisplan 2024-2028. Wij zijn trots hoe wij meebewegen met de wereld om ons heen. De toenemende zorgvraag zorgt ervoor dat het ziekenhuis van de toekomst er echt anders uit gaat zien. Het vraagt om doorzetten, doorpakken en ervoor gaan. Dat doen we met veel plezier en altijd met de gedrevenheid de zorg te verbeteren. Door te leren, vernieuwen en onszelf te ontwikkelen, hebben we al generaties lang een herkenbare en leidende positie in onze regio en daarbuiten. Die koers zetten we samen met onze collega’s en onze regionale partners graag voort. 

Onze belofte naar de patiënt


Jaarverslag

Franciscus Gasthuis & Vlietland brengt ieder jaar een jaarverslag uit. In dit online verslag blikken we terug op hoogtepunten, resultaten en ervaringen.

Lees ons jaarverslag


Topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ)

In 2008 trad Franciscus Gasthuis & Vlietland toe tot de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Ook wel de ‘eredivisie’ binnen de ziekenhuiszorg genoemd.

Lees meer


Podcast: Vraag het de VPK

Bij Franciscus staan we voor het verlenen van hoogwaardige verpleegkundige zorg, stimuleren van verpleegkundig leiderschap en zeggenschap en het verpleegkundig vak toekomstbestendig maken. 

Lees meer