Zorg van generaties: onze missie

Al meer dan 100 jaar bieden wij zorg voor en door mensen. Daarbij neemt u de centrale plaats in. 

Lees meer


De historie van Franciscus Gasthuis & Vlietland

Al generaties lang verlenen wij vol passie onze zorg.  Franciscus Gasthuis, van oorsprong een katholiek ziekenhuis sinds 1892, en Franciscus Vlietland, met zijn wortels in de 19e eeuw, hebben beiden een rijk verleden. 

Leer meer over onze historie


Strategisch ziekenhuisplan

Met trots presenteren wij ons Strategisch Ziekenhuisplan 2018-2023. In dit ziekenhuisplan beschrijven we de koers die we aanhouden, om richting en focus aan te brengen in ons werk en ons beleid. Dat doen we met 7 strategische keuzes die we op diverse terreinen hebben gemaakt.

Onze belofte naar de patiënt


Jaarverslag

Franciscus Gasthuis & Vlietland brengt ieder jaar een jaarverslag uit. In dit online verslag blikken we terug op hoogtepunten, resultaten en ervaringen.

Lees ons jaarverslag


Topklinisch opleidingsziekenhuis (STZ)

In 2008 trad Franciscus Gasthuis & Vlietland toe tot de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Ook wel de ‘eredivisie’ binnen de ziekenhuiszorg genoemd.

Lees meer


Podcast: Vraag het de VPK

Bij Franciscus staan we voor het verlenen van hoogwaardige verpleegkundige zorg, stimuleren van verpleegkundig leiderschap en zeggenschap en het verpleegkundig vak toekomstbestendig maken. 

Lees meer