Huisregels

Franciscus Gasthuis & Vlietland hecht grote waarde aan veiligheid voor alle mensen die binnen het gebouw werken of verblijven. Daarom zijn huisregels opgesteld voor iedereen die onze gebouwen en terreinen bezoekt.

De belangrijkste algemene huisregels zijn:

1. Op de terreinen en in de gebouwen bestaat een algemene identificatieplicht. Iedereen moet zich met een geldig legitimatiebewijs kunnen identificeren.

2. In de gebouwen geldt een algemeen rookverbod. Dat geldt ook voor elektrisch roken. Er kan uitsluitend gerookt worden in de aangewezen rookzones (buiten).

3. Huisdieren worden niet op de terreinen of in de gebouwen toegelaten. Na overleg met de deskundige Infectiepreventie kunnen hulpdieren, zoals hulphonden, worden toegestaan. Voor Franciscus Vlietland neemt u hiervoor via het centrale telefoonnummer 010 - 893 9393 contact op met de deskundige Infectiepreventie, voor Franciscus Gasthuis neemt u contact op via telefoonnummer 010 - 461 6161.

4. Mobiel bellen is vrijwel overal toegestaan. Ruimtes waar niet mag worden gebeld, omdat een mobiel toestel storend kan werken voor apparatuur en zelfs kan leiden tot gevaarlijke situaties voor onze patiënten, worden duidelijk aangegeven door middel van borden en stickers. Bij een dergelijk verbod is het ook niet toegestaan om uw mobiel stand-by te laten staan.

5. Wij vinden uw privacy en de privacy van onze medewerkers belangrijk. Indien u tijdens uw verblijf in ons ziekenhuis een foto of film maakt waarop een medewerker, bezoeker of patiënt in beeld is, vraagt u hem of haar dan eerst om toestemming.
Wilt u als redactie of journalist een interview afnemen of beeld- en geluidsopnames maken? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie, via telefoonnummer 010 - 893 4110 of communicatie@franciscus.nl.

6. Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft de bevoegdheid het produceren en/of reproduceren van muziek door instrumenten, toestellen, apparaten enz. te verbieden.

7. Transport van bedpatiënten per lift heeft voorrang op elk ander transport.

8. De medewerkers van Franciscus Gasthuis & Vlietland dienen zich te allen tijde correct te gedragen naar patiënten, collega's en bezoekers.

9. Patiënten en bezoekers dienen aanwijzingen op te volgen van medewerkers, en geen overlast te veroorzaken voor andere patiënten en bezoekers

10. Voor de parkeerterreinen van Franciscus Gasthuis & Vlietland geldt het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV). Franciscus Gasthuis & Vlietland vindt het belangrijk dat patiënten en bezoekers zo optimaal mogelijk gebruik kunnen maken van invalidenparkeerplaatsen en Kiss and Ride. Om deze reden treedt Politie en Stadstoezicht verbaliserend op bij parkeerovertredingen rondom het ziekenhuisterrein en in de parkeergarage. De politie voert daarnaast regelmatig (snelheid)controles uit op ons terrein.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid