Franciscus vernieuwt

Nu en in de toekomst wil Franciscus Gasthuis & Vlietland de beste zorg bieden aan patiënten en inwoners.
Header Franciscus Vernieuwt

Samen bouwen aan zorg van morgen

Nu en in de toekomst wil Franciscus Gasthuis & Vlietland de beste zorg bieden aan patiënten en inwoners. Samen met zorgpartners in de regio ontwikkelen wij met digitalisering innovatieve zorgconcepten én vernieuwen wij onze locaties en medische technologie. Zo bouwen wij samen aan zorg van morgen.

Wij realiseren op alle locaties verschillende ver- en nieuwbouw projecten. Lees hier meer over de gerealiseerde projecten. In 2023 verhuisde het Prostaatcentrum zuidwest Nederland naar de eerste verdieping in Franciscus Gasthuis en de centrale hal wordt opnieuw ingericht. In Franciscus Vlietland is het Scopiecentrum geopend en werken de huisartsenpost en spoedeisende hulp nauw samen om spoedzorg verder te ontwikkelen. Franciscus Maassluis heeft een nieuw poliklinisch en diagnostisch centrum geopend.

 

Nieuwbouw bij Franciscus Gasthuis

In het nieuwe gebouw komt het nieuwe Spoedplein Rotterdam Noord, een toekomstbestendig Operatie & Interventie Centrum en een Vrouw & Kind Centrum. Veel daglicht en natuurlijke kleuren en materialen borgen dat patiënten, bezoekers en medewerkers zich er op hun gemak voelen. Het daglicht en de efficiënte looproutes maken het een fijne werkplek voor de artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers in het ziekenhuis. De nieuwbouw voldoet aan de nieuwste technologische innovaties en OK-technieken.  Lees hier meer. 

Kijk mee hoe de bouw vordert via de timelapse camera

Arhcitectuur

Duurzame energiering

Duurzame energiering

Duurzaamheid heeft onze bijzondere aandacht. De nieuwbouwprojecten in Franciscus Gasthuis &  Vlietland worden duurzaam en energiezuinig ontworpen. Bij Franciscus Gasthuis gebruiken we een duurzame energiering. Deze ring levert voldoende energie  voor alle activiteiten in het ziekenhuis. Hierdoor bieden wij onze zorg met een zo laag mogelijke belasting voor het milieu. 

Wilt u ook uw steentje bijdragen?

Niemand ligt voor zijn plezier in het ziekenhuis. Daarom zet de Franciscus Foundation zich met hart en ziel in om het patiënten in Franciscus Gasthuis & Vlietland zo aangenaam mogelijk te maken. Met bijzondere acties financieren en realiseren we projecten die veranderen hoe patiënten, jong en oud, hun bezoek en verblijf beleven. We verbeteren ook de zorg zelf door bij te dragen aan zorginnovaties. Ook in onze nieuwbouwprojecten kunnen we uw steun en inzet goed gebruiken. Met uw bijdragen kunnen we een aantal bijzondere toevoegingen voor het welzijn van patiënten realiseren.

Steentje bijdragen

Franciscus Foundation logo