Doorgaan naar hoofdinhoud

Franciscus Rookvrij 

Al generaties lang verlenen wij vol passie onze zorg en dat geven wij door aan de generaties na ons. Wij dragen dan ook graag bij aan een rookvrije generatie. Franciscus Gasthuis & Vlietland is daarom sinds 1 januari 2020 een volledig rookvrij ziekenhuis. Wij begrijpen dat dit voor sommige mensen een aanpassing zal zijn, maar als ziekenhuis staan wij voor optimale gezondheid.

Het rookvrije ziekenhuis geldt voor iedereen: patiënten, bezoekers en medewerkers van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Wat houdt dit voor u in? 

Sinds 1 januari 2020 mag er niet meer op de terreinen van Franciscus Gasthuis & Vlietland worden gerookt. De rookabri’s en asbakken zijn verwijderd. Het rookvrije terrein wordt duidelijk aangegeven door middel van borden en belijningen. 

Veelgestelde vragen

Hoe herken ik het rookvrije terrein? 
U herkent het rookvrije terrein aan de blauwe lijnen op straat en de borden met het logo van 'rookvrije generatie'. 

Bekijk de plattegrond van Franciscus Gasthuis.   
Bekijk de plattegrond van Franciscus Vlietland.

Geldt het rookverbod voor alle sigaretten?
Ja. Het rookverbod geldt voor sigaretten, sigaren, pijptabak, e-sigaretten (shisha-pen, ‘dampen’), ‘rookvrije sigaretten’ (iQos/Heets, Juul) en al het andere rookgerei.

Wat betekent het rookvrije ziekenhuis als ik word opgenomen?
Tijdens een ziekenhuisopname moet u, in ieder geval voor de duur van de opname, stoppen met roken. Dit kan soms moeilijk zijn. U kunt dit voorafgaand aan uw opname met uw arts of verpleegkundige bespreken. Soms is het mogelijk om over te stappen nicotinepleisters of nicotinekauwgom.

Ik wil stoppen met roken. Kan ik begeleiding krijgen?
Wat goed! Op de polikliniek Longgeneeskunde bieden wij een stoppen met roken traject aan. Op verwijzing van uw specialist of huisarts kunt u zich hiervoor aanmelden. Meer informatie leest u in de folder 'Stoppen met roken'.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid