Doorgaan naar hoofdinhoud

Cliëntenraad

groepsfoto juni 2018 knip
v.l.n.r.: Brahim Bourzik, Aad Manse, Cafer Ates, Ada Koene (ambtelijk secretaris), Eric Vreeken, Geer Meershoek, Peter Simons, Mariëlle Wetzels, Koos Karssen (voorzitter), Roy Ismail en Theo van der Poort

Over de Cliëntenraad
Nieuws
Jaarverslag
Digitaal Cliëntenpanel
Contact

Over de Cliëntenraad

De Cliëntenraad is een onafhankelijk adviesorgaan in het ziekenhuis en behartigt de belangen van de patiënten. De Cliëntenraad brengt gevraagd en ongevraagd adviezen uit aan de Raad van Bestuur over (in)direct gerelateerde cliëntenbelangen. De Cliëntenraad werkt met (ad hoc) commissies/werkgroepen op het gebied van bouw, communicatie, klantgerichtheid/gastvrijheid, kwaliteit en patiëntveiligheid en menu’s voor patiënten. In de huidige raad nemen twaalf leden zitting; het maakt niet uit van welke locatie een raadslid afkomstig is; iedereen denkt mee. Vraagstukken worden benaderd vanuit het patiënten-perspectief. Voor echte locatie gebonden aspecten worden ad-hoc werkgroepen opgericht.

De Cliëntenraad is een adviesorgaan van de Raad van Bestuur en behandelt geen individuele klachten. U kunt zich hiervoor wenden tot de cliëntvertrouwenspersoon van het ziekenhuis.

Nieuws

April 2018: Cliëntenraad overhandigt jaarplan aan Raad van Bestuur

Oktober 2017: Ada Koene-de Wit nieuwe ambtelijk secretaris Cliëntenraad

April 2017: Bezoek aan Institute for Healthcare Improvement congres Londen

Samenstelling Cliëntenraad per 1 juli 2018

  • De heer J.A. Karssen (Koos), voorzitter
  • De heer C. Ates (Cafer), DB lid
  • De heer B. Bourzik (Brahim)
  • De heer A.M.M. Manse (Aad), DB lid
  • Mevrouw G.M. Meershoek-Jansen (Geer)
  • De heer P. Simons (Peter)
  • De heer E.R. Vreeken (Eric)
  • Mevrouw M. Wetzels (Mariëlle)
  • De heer T. van der Poort (Theo)
  • De heer R. Ismail (Roy)

Ambtelijk secretaris
Mevrouw A.C.M. Koene-de Wit (Ada)

Jaarverslag

Jaarverslag 2017
Jaarverslag 2016
Jaarverslag 2015

Folder over de Cliëntenraad.

Digitaal cliëntenpanel

De Cliëntenraad van Franciscus Gasthuis & Vlietland hecht veel waarde aan de mening van de cliënten. Door direct informatie te ontvangen van de cliënten van Franciscus Gasthuis & Vlietland, kan de Cliëntenraad zich een beter beeld vormen van wat er leeft bij haar achterban. Daarom voeren wij regelmatig onderzoek uit naar uw mening als het gaat om de kwaliteit en dienstverlening van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Wat is een cliëntenpanel?

Een cliëntenpanel is een representatieve groep cliënten (hieronder worden verstaan: patiënten, familieleden en overige bezoekers) die op regelmatige basis, maximaal vier maal per jaar, wordt gevraagd naar hun mening over uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot de kwaliteit en dienstverlening van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het digitale cliëntenpanel als u in de regio Rotterdam/Schiedam/Vlaardingen/Maassluis/Hoogvliet/Lansingerland woont en u wilt uw mening geven over diverse onderwerpen. Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan. Via e-mail ontvangt u een uitnodiging voor deelname aan het online cliëntenpanel. Met uw deelname helpt u mee om de kwaliteit van Franciscus Gasthuis & Vlietland verder te verbeteren. 

Afmelden voor het online cliëntenpanel.

Bescherming gegevens

Uw persoonlijke gegevens worden uiteraard beschermd. De door u verstrekte informatie wordt door de Cliëntenraad opgeslagen en beheerd. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor het cliëntenpanel en niet aan derden ter beschikking gesteld. U kunt uw gegevens altijd laten wijzigen of laten verwijderen uit het bestand.

Archief cliëntenpanels

Contact

De Cliëntenraad zet zich met veel enthousiasme en energie in voor uw belangen en die van uw naasten! Wilt u reageren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! U kunt ons op onderstaande manier bereiken:

Adres
Cliëntenraad Franciscus Gasthuis & Vlietland
Postbus 10900
3004 BA Rotterdam

Telefoon
We zijn telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 tot 14.00 uur via telefoonnummer 010 - 461 68 64.

E-mail
clientenraad@franciscus.nl

Binnenlopen
U vindt ons op de begane grond van Franciscus Gasthuis, balie 36. Wij zijn aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 tot 14.00 uur.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid