Doorgaan naar hoofdinhoud

Opname op de afdeling Geriatrie

Als u bent opgenomen op de afdeling Geriatrie in Franciscus Vlietland in Schiedam, merkt u dat de afdeling een huiselijke sfeer heeft. Als uw lichamelijke gezondheid het toestaat, dan eet u gezamenlijk met de anderen in de gezellig ingerichte huiskamer. Buiten de maaltijden kunt u in de huiskamer ook meedoen aan activiteiten, zoals samen bewegen, knutselen en handwerken. Daarnaast is er een oefenruimte, waar een fysiotherapeut u begeleidt.

De afdeling Geriatrie is uitgerust met een aantal bijzonderheden:

  • Bij het bed kunnen sensoren worden geplaatst, die een signaal sturen naar de verpleegkundigen wanneer u uit bed stapt. Zo wordt voorkomen dat u valt.
  • Als u risico loopt om te vallen, dan kunt u anti-slipsokken krijgen. Hiermee kunt u zich veilig verplaatsen.
  • U kunt op een laag-laag bed worden gelegd. Dit is een bed dat tot op enkele centimeters boven de grond kan zakken. Als u uit bed valt, bezeert u zich niet.
  • Delier Unit, voor mensen met acuut optredende verwardheid.
  • Dagelijkse activiteiten
  • Bent u beperkt bij bijvoorbeeld wassen, aankleden of naar het toilet gaan? Als het nodig is, krijgt u in het ziekenhuis hulp bij de dagelijkse activiteiten. Uw naasten zijn vrij om u hierbij te helpen. Zeker als uw naasten u thuis ook helpen, voelt het vertrouwd als dit tijdens opname wordt voortgezet.

Delier Unit

Op de afdeling Geriatrie is de Delier Unit. Op deze vierpersoonskamer is 24 uur per dag een verpleegkundige aanwezig en tweemaal per dag komt de arts langs, onder meer om de medicatie te controleren. Door deze intensieve zorg wordt een delier (ernstige verwardheid) zo snel mogelijk verholpen. Lees meer informatie over een delier.

Na uw opname 

Na uw opname heeft u wellicht nog zorg nodig. Meer informatie kunt u vinden op de pagina 'Naar huis na uw opname'.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid