Doorgaan naar hoofdinhoud

Teveel medicijnen

Het kan zijn dat u al lange tijd, bijna vanzelfsprekend, meerdere medicijnen gebruikt. Ondertussen is de kennis over medicijnen toegenomen en is uw lichaam veranderd. Er zijn veel redenen om regelmatig te kijken naar ál uw medicijnen en hoe de medicijnen bij u werken. Als u er met uw apotheker, huisarts of specialist niet uitkomt, is een afspraak op de polikliniek Polyfarmacie van Franciscus Vlietland een goede uitkomst.

Polikliniek Polyfarmacie

Als u 5 of meer medicijnen tegelijkertijd gebruikt, dan kunt u een afspraak krijgen op de polikliniek Polyfarmacie. Deze maakt onderdeel uit van de polikliniek Geriatrie en wordt aangeboden in Franciscus Vlietland, in Schiedam.

Op de polikliniek Polyfarmacie spreekt u met de geriater (dit is een specialist voor ouderen) en de ziekenhuisapotheker. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek en meestal een hartfilmpje (ECG). Met alle gegevens, ook van laboratoriumonderzoek en informatie van andere specialisten, wordt uw medicatie geanalyseerd. Daaruit volgt een advies. Vervolgens bespreken de geriater en apotheker dit advies met u. Waar mogelijk stemmen zij het advies af op uw wensen en mogelijkheden.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid