Doorgaan naar hoofdinhoud

Aandoeningen bij ouderen

Bepaalde aandoeningen komen vooral voor op latere leeftijd. Daarom zijn wij er in het ziekenhuis op bedacht dat deze aandoeningen kunnen voorkomen bij mensen van 70 jaar en ouder.

Delier

Een delier is een acuut optredende verwardheid en komt vaak voor bij ouderen met een lichamelijke ziekte. De acute verwardheid kan ontstaan door bijvoorbeeld een lichamelijke ziekte (infectie), medicijngebruik of een operatie. Dit veroorzaakt een overbelasting van de hersenen. Lees verder.

Depressie bij ouderen

Een depressie is een psychische ziekte; een emotionele toestand, die zich uit in somberheid, moedeloosheid, een lage zelfwaardering en soms een onvermogen om zichzelf te handhaven. Depressie bij ouderen komt veel voor. Hoe eerder de diagnose wordt gesteld, des te beter is de depressie te behandelen. Lees verder.

Geheugenproblemen

Heeft u het gevoel dat u moeite krijgt met uw geheugen of merken uw naasten dit op? Of gedraagt u zich anders dan normaal? Dan is het verstandig om dit te laten onderzoeken. Het is mogelijk om op één dag alle onderzoeken te ondergaan op de Geheugenpolikliniek.

Teveel medicijnen

Het kan zijn dat u al lange tijd, bijna vanzelfsprekend, meerdere medicijnen gebruikt. Misschien heeft u last van bijwerkingen of zijn uw medicijnen niet gemakkelijk in te nemen. Het is goed om regelmatig te kijken naar ál uw medicijnen en hoe de medicijnen bij u werken. Dit kan op de polikliniek Polyfarmacie.

Vallen bij ouderen

Een val komt plotseling en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Zeker op latere leeftijd, is het belangrijk om u bewust voort te bewegen. Wij begrijpen dat u bang bent om weer te vallen en iets te breken. Lees verder.

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid