Doorgaan naar hoofdinhoud

Open Dag

19083_banner_opendag_website_2.png

Op zaterdag 16 maart is het Open Dag bij Franciscus Gasthuis & Vlietland! Beide ziekenhuislocaties, Franciscus Gasthuis in Rotterdam en Franciscus Vlietland in Schiedam, openen haar deuren voor alle inwoners van de regio, patiënten en (potentiële) collega's. De toegang is gratis. 

Van laboratorium tot operatiekamer

Het thema van de Open Dag is Mooi voor Elkaar. Wij zetten de deuren open om iedereen te laten zien en te laten ervaren wat wij in het ziekenhuis doen. Je kunt deelnemen aan interessante rondleidingen en activiteiten. Je kunt je op 16 maart ter plaatse voor rondleidingen inschrijven, zoals Operatiekamers, Radiologie, Kraamsuites, Cardiologie en Apotheek. Bezoekers kunnen bij verschillende afdelingen gezondheidtestjes laten uitvoeren, bloedsuiker prikken, longfunctie blazen, gehoortesten doen en BMI meten. 

Je kunt ook een tour bewandelen langs alle innovaties van ons ziekenhuis en afdelingen waar wij nieuwe en enthousiaste collega's zoeken. Je komt tijdens de Open Dag op plekken waar je anders nooit komt: van laboratorium tot operatiekamer! 

Kinderplein

Natuurlijk is er ook voor kinderen genoeg te beleven. Zo kunnen zij een prikdiploma behalen, zich laten schminken, dansen in de silent disco en op de foto als dokter of verpleegkundige. Verder kunnen kinderen hun knuffel meenemen om een armpje of beentje te laten gipsen. Voor kinderen onder de 12 jaar is er in Franciscus Vlietland een speciale tour naar de sluderkamer (een operatiekamer waar wij amandeloperaties uitvoeren en oorbuisjes plaatsen) en de verkoeverkamer (waar je bijkomt na een operatie). In Franciscus Gasthuis kunnen kinderen ook deelnemen aan de tour door de operatiekamer.

Interesse in werken bij Franciscus Gasthuis & Vlietland?

Onze collega's en recruiters vertellen graag hoe interessant en bijzonder het is om in een ziekenhuis te werken. Breng een bezoekje aan het Werken Bij Plein! Haal een verse smoothie en stel al je vragen aan onze collega’s. En is je smoothie op? Dan duik je de photobooth in! Deel je foto op social media met de hashtags: #werkenbijfranciscus #opendagfranciscus #wiedeklomppast en win een mooie prijs! We maken de winnaar aan het einde dag bekend via social media!

De Open Dag biedt ook voor scholieren een mooi aanknopingspunt voor gesprekken over werken & opleiden in de zorg. 

Zorgdebat

Vindt u het interessant om met zorgprofessionals en met voorzitter Raad van Bestuur Marjolein Tasche in gesprek te gaan over enkele zeer actuele thema’s binnen de ziekenhuiszorg? De Cliëntenraad organiseert een interessant debat over de thema’s Spoedeisende Eerste Hulp en digitale communicatie tussen patiënt en hulpverlener.

Let op! De tijden zijn anders, dan in eerdere communicatie aangekondigd. 
Kom naar het zorgdebat om 11.00 uur in Franciscus Gasthuis of om 13.00 uur in Franciscus Vlietland. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Gratis pendelbusjes tussen beide ziekenhuislocaties

Tussen beide ziekenhuislocaties rijden pendelbusjes, zodat je ook op de andere locatie een kijkje kunt nemen. Kom je met de auto? Parkeren is tijdens de Open Dag gratis op beide locaties! 

 open_dag.jpg

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid