Doorgaan naar hoofdinhoud

Help ons verspreiding van het coronavirus te beperken

De vaccinaties werken bij veel mensen goed en een grote groep mensen heeft weerstand opgebouwd doordat ze besmet zijn geweest met corona. Maar het coronavirus is niet weg. Dit zien we dan ook in ons ziekenhuis; het aantal besmette patiënten en medewerkers neemt toe.

Wij hebben onze medewerkers gevraagd blijvend alert te zijn op het veilig werken en het bieden van een veilige omgeving voor onze patiënten. Daarom dragen onze zorgverleners een mondneusmasker bij zorgcontacten binnen 1,5 meter afstand van de patiënt. Zij laten zich testen bij klachten, ook bij de meest geringe klachten.

Naast alle inzet van onze medewerkers hebben wij uw hulp ook nodig om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Vooral in het ziekenhuis is het belangrijk omdat we met kwetsbare patiënten te maken hebben. Wij vragen u om alert te blijven en u aan de basisadviezen van de Rijksoverheid te houden. Bij klachten blijft u thuis. Heeft u een afspraak op de polikliniek of komt u iemand bezoeken die in het ziekenhuis ligt, dan kunt u als u wil een mondneusmasker bij de ingang meenemen. Het is niet verplicht maar wel veiliger. Zo helpt u ons om onze kwetsbare patiënten, medewerkers en uiteraard ook uzelf optimaal te beschermen.

Wij houden de coronasituatie goed in de gaten en houden u hierover op de hoogte als dat nodig is.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid