Doorgaan naar hoofdinhoud

Voeding

De ziekte kanker kan invloed hebben op uw lichaam en uw voedingstoestand. Op het moment dat de ziekte bij u wordt gevonden, kan er al sprake zijn van gewichtsverlies. Soms gebeurt dit onbewust. Als u gewicht verliest kan dit leiden tot een slechtere voedingstoestand. Dit heeft weer negatieve gevolgen op uw conditie en hoe u zich voelt. Daarom is het belangrijk om uw voedingstoestand zo goed mogelijk te houden.

Om uw voedingstoestand tijdens de ziekte en eventuele behandeling zo optimaal mogelijk te houden, is het belangrijk voldoende vocht en voedingsstoffen binnen te krijgen, zoals:

  • Eiwitten;
  • vetten;
  • koolhydraten;
  • vitaminen;
  • mineralen.

De voedingsproblemen die kunnen ontstaan, verschillen per persoon. In de uitgebreide informatiefolder worden adviezen gegeven over wat u kunt doen bij gewichtsverlies of juist gewichtstoename, misselijkheid, diarree, moeizame stoelgang of een pijnlijke mond.

Er is steeds meer bekend over de positieve of negatieve invloed van voeding op de werking van de medicijnen tegen de kanker. Maar ook over het gebruik van supplementen, kruiden of wietolie zijn veel vragen. Voor de juiste adviezen en de kennis die is opgedaan uit wetenschappelijk onderzoek, kunt terecht op de website www.voedingenkankerinfo.nl

Diëtist

Het is ook mogelijk om uw vragen over voeding te stellen aan een van onze diëtisten. De diëtist houdt rekening met uw ziekte, behandeling en uw individuele wensen en mogelijkheden. De diëtist kan u tijdens het ziekteproces begeleiden in het toepassen van de adviezen en het bewaken van de voedingstoestand.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid