Doorgaan naar hoofdinhoud

Hematologie (bloedziekten)

Hematologie is een specialisatie binnen de Interne Geneeskunde en houdt zich bezig met alle afwijkingen van de bloedcellen. Dit kunnen goedaardige of kwaadaardige bloedziekten zijn, die zowel afwijkingen kunnen geven in het bloed, dan wel in het beenmerg of in de lymfeklieren. Ook verschillende stollingsstoornissen horen bij hematologie.

Voor alle behandelingen van bloedziekten of stollingsstoornissen kunt u bij Franciscus Gasthuis & Vlietland terecht. Op onze ziekenhuislocatie in Schiedam is een centrum ingericht waar zowel hematologische zorg als oncologische zorg wordt geboden, het Franciscus Oncologiecentrum. Voor bestraling (radiotherapie) en beenmergtransplantaties wordt nauw samengewerkt met het Erasmus MC. Op de hematologie-oncologie afdeling binnen het oncologiecentrum worden ook de patiënten opgevangen die de dag ervoor in het Erasmus MC hun stamceltransplantatie hebben ondergaan.

Alle patiënten met een kwaardaardige hematologische ziekte worden behandeld conform landelijke richtlijnen (HOVON) en regionaal besproken zodat impliciet een regionale second opinion heeft plaatsgevonden.

Meer informatie over hematologie vindt u op deze websites:

Het behandelteam van Hematologie werkt intensief samen met de oncologen, verpleegkundig specialisten en consultatief palliatief oncologieverpleegkundigen binnen het Franciscus Oncologiecentrum. 

Contact

Franciscus Vlietland
Polikliniek Hematologie
1e verdieping, balie 1.22
010 - 893 1476

Behandelteam

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid