Doorgaan naar hoofdinhoud

Resultaat

Hoe snel ga ik na mijn operatie gewicht verliezen?

Dit verschilt van persoon tot persoon en heeft ook te maken met uw eet- en beweegpatroon. Als u ouder bent en gewend aan veel eten, dan gaat dit langzamer. Gemiddeld valt u 5 kilo per maand af. Eén jaar na de operatie zit u meestal op het maximale gewicht dat u kunt afvallen.

Hoeveel kan ik afvallen na een maagverkleining en hoe lang blijft dit stabiel?

In het eerste jaar na de operatie vallen patiënten het meeste af. Het tempo en de duur van het afvallen verschilt per persoon. Na het eerste jaar wordt het gewicht stabiel. Het gewicht kan vervolgens weer iets toenemen. Ook dit verschilt per persoon. Gemiddeld vallen patiënten in het eerste jaar 70% van het overgewicht af. Na 10 jaar is dit gemiddeld nog 50%.

Wat gebeurt er met mijn huid als ik veel afval?

Dit is leeftijdsgebonden. Hoe ouder u bent, des te minder uw huid krimpt als u afvalt. U kunt veel sporten, genoeg drinken en body lotion smeren, maar dit is geen garantie dat er geen overtollige huid ontstaat. Zo nodig kan dit door de plastisch chirurg gecorrigeerd worden. Niet alle verzekeraars vergoeden deze buikwandcorrectie.

Kan ik weer net zo zwaar worden als vóór de operatie?

Ja, dat kan, maar dat gebeurt niet zomaar. Er is een kleine groep patiënten waarbij het gewichtsverlies niet blijvend is en weer aankomt tot het oude gewicht. Het is belangrijk om de adviezen van de diëtiste op te blijven volgen. Indien u blijft aankomen in gewicht, neem dan contact op met het behandelteam. We kunnen u dan verder begeleiden en indien nodig onderzoek doen naar de onderliggende oorzaak van de gewichtstoename.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid