Na uw operatie

Hoeveel moet ik na mijn operatie gaan bewegen?
U moet extra gaan bewegen, bij voorkeur dagelijks, om goed af te vallen. Het lichaam gaat pas vet verbranden na een half uur. We raden u dan ook aan om minimaal 45 minuten aan één stuk te bewegen. In het begin moet u niet meteen erg fanatiek gaan sporten, maar het langzaam opbouwen. Het is belangrijk dat u een lichaamsbeweging kiest, die bij u past, zoals wandelen of fietsen. Daarnaast is het raadzaam om vaste dagen te nemen waarop u sport, bij voorkeur met iemand om elkaar te motiveren.

Waarom is het nazorgprogramma zo belangrijk?
Uw lichaam is na uw operatie veranderd, maar uw gewoontes moeten daarop aangepast worden. Goede begeleiding zorgt ervoor dat u beter afvalt. Daarnaast is het ook belangrijk dat u wordt gecontroleerd op eventuele vitaminestoornissen.

Kan ik zwanger worden en borstvoeding geven na mijn operatie?
We raden het niet aan om zwanger te worden in het eerste jaar na uw operatie, omdat afvallen veel energie eist. Na dat jaar is het prima als u zwanger wordt. We raden u dan wel aan om een diëtist te raadplegen, zodat u extra adviezen krijgt over welke voedingsstoffen u tot u moet nemen. Borstvoeding geven is geen probleem.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid