Doorgaan naar hoofdinhoud

Coronavirus en obesitas

Omdat wij begrijpen dat u vragen heeft, hebben wij een aantal veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Wanneer er nieuwe informatie bekend is, worden deze vragen aangevuld. Er is momenteel geen informatie beschikbaar over het aantal besmettingen bij patiënten met obesitas.

Per 1 juni 2020 wordt de reguliere patiëntenzorg voor bariatrische chirurgie in Franciscus Gasthuis & Vlietland weer herstart. Dit geldt voor zowel patiënten die al in het behandeltraject zitten als voor nieuwe patiënten.

Is het veilig om obesitaspatiënten te opereren?

Zoals u waarschijnlijk weet, hebben patiënten met obesitas, diabetes en longziekten meer kans om ernstig ziek te worden van een besmetting met het coronavirus. Wij realiseren ons dat hierover nog niet alle informatie bekend is. Het coronavirus is een nieuw virus waar nog veel onderzoek naar wordt gedaan. Op dit moment is het wel veilig om obesitaspatiënten te opereren. Wij nemen uiteraard de nodige voorzorgsmaatregelen. Er bestaat een kans dat informatie uit toekomstig onderzoek ervoor zorgt dat wij de geplande zorg moeten aanpassen. Wij informeren u hier op tijd over.

Ik zit al in het behandeltraject. Wanneer kan ik weer terecht?

Als u al in het behandeltraject zit voor een maagverkleining, dan ontvangt u van ons een brief. Daarin wordt u uitgenodigd om (opnieuw) het operatietraject te (ver)volgen en staat de datum voor uw afspraak. 

Heeft u klachten na een recente operatie?

Bijvoorbeeld: hevige buikpijn, hoge koorts, bloedverlies of aanhoudend braken. Neem dan tijdens kantooruren contact op via 010 – 461 6161. Vraag naar toestelnummer 13501.

Heeft u blijvende klachten (langer dan 2 weken)?

Neem dan tijdens kantooruren contact op via 010 – 461 6161. Vraag naar toestelnummer 13501. De arts of bariatrisch chirurg beoordeelt of een bezoek aan de polikliniek noodzakelijk is.

Heeft u symptomen van het coronavirus? 

Neem dan contact op met uw huisarts. Let op: kortademigheid, benauwdheid en een versnelde ademhaling kan een reden zijn voor een ziekenhuisopname.

Alle actuele informatie over het coronavirus (COVID-19) kunt u op de website van het RIVM vinden. Ook vindt u daar adviezen over in welke situaties u contact moet opnemen met de huisarts en/of GGD. Via telefoonnummer 0800-1351 kunt u vragen stellen over het coronavirus.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid