Doorgaan naar hoofdinhoud

Algemeen

Hoe lang duurt het voordat ik word geopereerd?

Wij streven ernaar u zo snel mogelijk na de operatieve planningsdag te opereren.

Dekt de verzekering mijn operatie?

De maagverkleiningsoperaties in  Franciscus Gasthuis & Vlietland worden, als u voldoet aan de criteria vergoed door de zorgverzekeraars.

Voor de meeste zorg uit de basisverzekering betaalt u een eigen risico per kalenderjaar. Het eigen risico wordt door de zorgverzekeraar verrekend met de medische kosten die u maakt en is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Hoe hoog uw eigen risico is, hangt af van uw verzekering.

Voor 2019 is het minimale bedrag voor iedereen vanaf 18 jaar 385 euro per jaar. Mogelijk heeft u een verzekering afgesloten met een hoger eigen risico (zodat u een lagere premie betaalt). In dat geval betaalt u in 2019 als eigen risico zelf maximaal een bedrag tussen 385 en 885 euro. Het door u afgesloten bedrag aan eigen risico staat op uw verzekeringspolis. Voor sommige zorg uit het basispakket geldt een eigen bijdrage. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico.

Wat moet ik doen om in Franciscus Gasthuis & Vlietland behandeld te kunnen worden?

U dient in het bezit te zijn van een verwijsbrief. Voor een afspraak, kunt u contact opnemen met onze obesitasverpleegkundige.

Waar kan ik in noodgevallen naar toe?

In noodgevallen kunt u 24/7 contact opnemen met de Spoedeisende Hulp van Franciscus Gasthuis, via telefoonnummer 010 - 461 6720 en van maandag tot en met vrijdag met het Obesitas Centrum.

Hoe lang moet ik vrij nemen na mijn operatie om te herstellen?

Het herstel na de operatie is persoonsgebonden en van de operatiemethoden afhankelijk. Gemiddeld duurt het 3 tot 6 weken, voordat u bent hersteld.

Hoe lang is de wachttijd voor deelname aan het behandelprogramma?

Na een gesprek met de obesitasverpleegkundige/assistente wordt een afspraak ingepland voor een 'intake ochtend' waarbij er meerdere afspraken gepland staan.

Hoe lang moet ik onder controle blijven na een operatie?

U heeft levenslang controle nodig na een maagverkleining, waarbij bloed wordt geprikt om te controleren of er geen tekorten zijn in vitamines en mineralen. De eerste 5 jaar vindt de controle jaarlijks in het ziekenhuis plaats. Daarna vindt deze controle in principe bij de huisarts plaats.

Sommige patiënten vermijden deze controles en de bloedcontrole, omdat de kosten hiervan onder het eigen risico vallen. Vanwege de gevaren van vitamine- of mineraaltekorten adviseren wij patiënten toch om jaarlijks de bloedwaarden te laten controleren.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid