Doorgaan naar hoofdinhoud

Sleeve resectie (deel van maag verwijderen)

operatiemethode sleeve resectie bariatrische chirurgie

Bij deze operatie, de zogenaamde sleeve resectie, wordt in de lengterichting het grootste deel van uw maag weggehaald. Hierdoor wordt uw maag verkleind van een rugbybal tot een banaan, waardoor uw maag sneller vol zit. Een bijkomend voordeel is dat het spijsverteringshormoon ghreline blijvend iets verlaagd wordt, waardoor u minder trek krijgt. Het gevolg hiervan is dat u vermagert, maar ook dat tekorten gaan optreden van bepaalde essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vitaminen, mineralen of ijzer. Een aangepast voedingspatroon na de operatie is dus noodzakelijk.

Duur operatie

In de meeste gevallen wordt u op de dag van uw operatie opgenomen. De arts bepaalt of u de dag voor uw operatie of op de dag zelf wordt opgenomen. De operatie gebeurt onder algehele narcose en duurt 30 tot 45 minuten.

Resultaat

Aangezien wij zeer goede ervaringen en resultaten met de sleeve resectie methode hebben, is dit een veel voorkomende operatie. Uitzondering hierop zijn patiënten met ernstige refluxklachten (maagzuur/oprispingen) en ernstige zoetekauwers. Bij deze patiënten geven we de voorkeur aan een maag bypass (gastric bypass). De verwachting is dat uw overgewicht met 60 tot 70% vermindert.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid