Doorgaan naar hoofdinhoud

Mini gastric bypass (alternatieve maag bypass)mini gastric bypass

Bij de mini gastric bypass, ook wel Omega-loop bypass genoemd, wordt met behulp van nietjes een nieuwe kleine maag gemaakt, net zoals bij de gastric bypass, maar met een andere vorm en slechts 1 aanhechting aan de dunne darm. Ook hierbij komt uw eten direct in uw darm en krijgt u snel een vol gevoel. Daarnaast wordt het voedsel omgeleid (bypass), waardoor voedingsstoffen minder goed zouden kunnen worden opgenomen in uw darmen. Het gevolg hiervan is dat u afvalt, maar ook dat tekorten zouden kunnen optreden van bepaalde essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vitaminen, mineralen of ijzer. Een aangepast voedingspatroon na de operatie is dus noodzakelijk. Voordelen ten opzichte van de gastric bypass zijn dat de ingreep iets korter duurt en dat het zo nodig makkelijker te reviseren is. Het nadeel is dat er een kleine kans is op terugvloed van gal naar de maag, maar dit is goed behandelbaar met medicijnen of een betrekkelijk eenvoudige operatie.

Duur operatie

In de meeste gevallen wordt u op de dag van uw operatie opgenomen. De arts bepaalt of u de dag voor uw operatie of op de dag zelf wordt opgenomen. De operatie gebeurt onder algehele narcose en duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.

Resultaat

De mini bypass is een relatief nieuwe operatietechniek, die slechts in bepaalde gevallen als primaire ingreep kan worden toegepast. De chirurg bespreekt dit met u, als u hiervoor in aanmerking komt. De verwachting is dat uw overgewicht met circa 65 tot 70% vermindert.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid