Doorgaan naar hoofdinhoud

Gastric bypass (maag bypass)operatiemethode gastric bypass bariatrische chirurgie

Bij de gastric bypass  wordt met behulp van nietjes een nieuwe kleine maag gemaakt in het bovenste gedeelte van uw maag. Hierdoor komt uw eten direct in uw darm en krijgt u snel een vol gevoel. Daarnaast wordt het voedsel omgeleid (bypass), waardoor voedingsstoffen minder goed worden opgenomen in uw darmen. Het gevolg hiervan is dat u vermagert, maar ook dat tekorten gaan optreden van bepaalde essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vitaminen, mineralen of ijzer. Een aangepast voedingspatroon na de operatie is dus noodzakelijk.

Duur operatie

In de meeste gevallen wordt u op de dag van uw operatie opgenomen. De arts bepaalt of u de dag voor uw operatie of op de dag zelf wordt opgenomen. De operatie gebeurt onder algehele narcose en duurt ongeveer 35 tot 55 minuten.

Resultaat

De gastric bypass heeft zich in de afgelopen jaren bewezen. De verwachting is dat uw overgewicht met 60 tot 70% vermindert. Deze methode is niet risicovoller dan dat we een deel van uw maag verwijderen (sleeve resectie). De operatie duurt iets langer omdat er meer aansluitingen tussen darmen en maag worden gemaakt.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid