Doorgaan naar hoofdinhoud

Darm bypass (duodenal switch met sleeve resectie)operatiemethode duodenal switch bariatrische chirurgie

De darm bypass wordt in het Obesitas Centrum in enkele gevallen toegepast bij heroperaties. Net zoals bij sleeve resectie wordt in de lengterichting een deel van uw maag weggehaald. Hierdoor wordt uw maag verkleind van een rugbybal tot een banaan, waardoor uw maag sneller vol zit. Daarnaast wordt het voedsel omgeleid (bypass), waardoor voedingsstoffen minder goed worden opgenomen in uw darmen. Het gevolg hiervan is dat u vermagert, maar ook dat tekorten gaan optreden van bepaalde essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vitaminen, mineralen of ijzer. Een aangepast voedingspatroon na de operatie is dus noodzakelijk.

Duur operatie

In de meeste gevallen wordt u op de dag van uw operatie opgenomen. De arts bepaalt of u de dag voor uw operatie of op de dag zelf wordt opgenomen. De operatie gebeurt onder algehele narcose en duurt 2 tot 3 uur.

Resultaat

Deze operatie heeft zich in de afgelopen jaren bewezen. De verwachting is dat uw overgewicht met 70% vermindert. Deze methode is risicovoller dan dat we een deel van uw maag verwijderen (sleeve resectie). De operatie duurt namelijk langer en er moeten meer aansluitingen tussen darmen en maag worden gemaakt, die eventueel kunnen lekken. Daarnaast is ook meer kans op diarree en vitaminestoornissen dan bij een maag bypass.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid