Doorgaan naar hoofdinhoud

Stap 4 van uw behandelprogramma: Planningsdag

Op de operatieve planningsdag heeft u afspraken met de chirurg, anesthesist en intakeverpleegkundige. 

Chirurg

De chirurg bespreekt met u de verschillende operatiemethoden en wat de voor- en nadelen van de deze operatiemethoden zijn. In overleg met u wordt besloten welke operatie wordt ingepland.

Anesthesist

De operatie vindt plaats onder algehele verdoving (narcose). Tijdens deze afspraak wordt uitleg gegeven over de narcose.

Intakeverpleegkundige

De intakeverpleegkundige bespreekt en regelt uw opname.

Operatiedatum

U krijgt een brief thuisgestuurd met daarin de datum waarop uw operatie is gepland. 2 weken voorafgaand aan de operatie moet u een voorbereidingsdieet volgen om de operatie zo veilig mogelijk uit te kunnen voeren en zo het risico op problemen (complicaties) tijdens en na de operatie te verkleinen.

Weegspreekuur

Kort voor de operatie wordt uw gewicht op de polikliniek gemeten. U ontvangt hiervoor een schriftelijke uitnodiging. Wanneer uw gewicht op dit weegmoment hoger is dan het streefgewicht voor de operatie, kan worden besloten om de operatie uit veiligheidsoverwegingen uit te stellen of uw voorbereidingsdieet aan te passen.

Let op!

Gebruikt u medicatie voor uw suikerziekte? Dan kunt u tijdens het koolhydraatarme dieet voorafgaand aan de operatie last krijgen van lage bloedsuikerwaarden. Neem daarom, voordat u start met het dieet, contact op met uw diabetesverpleegkundige of (huis)arts voor het aanpassen van uw medicatie.

Ga naar stap 5 van uw behandelprogramma: Operatie

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid