Doorgaan naar hoofdinhoud

Stap 5 van uw behandelprogramma: Operatie

Bariartrische chirurgie is het specialisme dat zich bezighoudt met maagverkleinende operaties. Bij de keuze van de operatiemethode vinden wij uw veiligheid het belangrijkste en kijken dan ook naar uw persoonlijke situatie.

Operatiemethoden

De chirurgen in Franciscus Gasthuis & Vlietland voeren bij maagverkleining met name de volgende operatiemethoden uit:

Het kan voorkomen dat een heroperatie bij u nodig is, omdat een eerdere maagverkleining, of andere ingreep met afvallen als doel, niet is geslaagd. Deze zogenaamde revisiechirurgie wordt ook door onze chirurgen uitgevoerd. 

In ons ziekenhuis worden onderstaande operatiemethoden niet of nauwelijks uitgevoerd, omdat er vaak onvoldoende gewichtsverlies is en verschillende klachten op de lange termijn optreden.

Operatietechnieken

De maagverkleiningsoperaties die in Franciscus Gasthuis & Vlietland worden uitgevoerd, vinden via een kijkoperatie plaats. Bij een kijkoperatie wordt door middel van een kleine toegang geopereerd. De techniek wordt daarom ook wel minimale invasieve chirurgie of laparoscopische chirurgie genoemd.

In uitzonderlijke gevallen blijkt tijdens de kijkoperatie dat de operatietechniek 'open operatie' moet worden toegepast, omdat de patiënt bijvoorbeeld darmverklevingen heeft. In ons ziekenhuis komt dit bijna niet meer voor, maar de mogelijkheid blijft altijd bestaan dat dit nodig blijkt.

Ga naar stap 6 van uw behandelprogramma: Na uw operatie

 

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid