Doorgaan naar hoofdinhoud

Stap 7 van uw behandelprogramma: Nacontrole

Na uw operatie heeft u afspraken bij de obesitasverpleegkundige, chirurg, diëtist en internist. 

Obesitasverpleegkundige 

De obesitasverpleegkundige belt u 1 week na de operatie om te vragen hoe het met u gaat en geeft u eventueel adviezen voor de eerste periode. Zij is tevens uw eerste aanspreekpunt voor vragen gedurende het hele traject en dus ook in de periode na de operatie.

Chirurg 

Bij uw ontslag maken wij voor u een polikliniekafspraak bij de chirurg. Deze afspraak vindt 8 tot 10 weken na uw operatie plaats. Na deze afspraak heeft u nog één keer een afspraak met de chirurg. Deze afspraak vindt een jaar later plaats.

Diëtist 

Bij uw ontslag wordt een polikliniekafspraak gemaakt bij de diëtist. Deze afspraak vindt 4 tot 8 weken na uw operatie plaats. Tijdens deze afspraak kijken we hoe het met het eten gaat. Na deze afspraak wordt indien nodig nog een extra afspraak ingepland.

Internist 

De internist controleert u ten minste tot 5 jaar na de operatie op eventuele tekorten van vitamines en andere belangrijke voedingsstoffen. Ongeveer 6, 12 en 18 maanden na de operatie komt u bij het  Diabetes- & Vasculaircentrum. Hier controleert de internist of vasculair verpleegkundige u. Daarna wordt jaarlijks een afspraak gemaakt met de internist.

3 weken voor de afspraken met de vasculair verpleegkundige en internist moet u bloed laten prikken, om de waarden van uw vitaminen en voedingsstoffen te bepalen. Hier krijgt u een formulier voor mee. Als het nodig is krijgt u extra afspraken.

Groepsbijeenkomsten

Onze diëtisten en psychologen organiseren meerdere groepsbijeenkomsten die u, als u wilt, na de operatie kunt volgen. Tijdens elke bijeenkomst wordt een thema behandeld die belangrijk is voor een maximaal succesvol resultaat. Daarnaast is het onderling uitwisselen van ervaringen tussen lotgenoten erg belangrijk. Kijk voor alle data in onze agenda.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid