Doorgaan naar hoofdinhoud

Stap 6 van uw behandelprogramma: Nacontrole

Na uw operatie heeft u afspraken bij de obesitasverpleegkundige, chirurg, diëtist en internist. 

Videoconsult

De controles van de chirurg, de diëtist en de internist na de operatie vinden plaats via videoconsulten. Bij klachten, of wanneer u dit prettiger vindt, mag u deze afspraak omzetten naar een afspraak op de polikliniek.

Obesitasverpleegkundige

De obesitasverpleegkundige belt u 2 weken na de operatie om te vragen hoe het met u gaat en geeft u eventueel adviezen voor de eerste periode. Zij is tevens uw eerste aanspreekpunt voor vragen gedurende het hele traject en dus ook in de periode na de operatie.

Chirurg 

Deze afspraak vindt 8 tot 10 weken na uw operatie plaats. De afspraak wordt naar u opgestuurd. Na deze afspraak heeft u nog één keer een afspraak met de chirurg. Deze afspraak vindt een jaar later plaats.

Diëtist 

Bij uw ontslag wordt een afspraak gemaakt bij de diëtist. Deze afspraak vindt 6 tot 8 weken na uw operatie plaats. Tijdens deze afspraak kijken we hoe het met het eten gaat. Na deze afspraak wordt indien nodig nog een extra afspraak ingepland.

Internist 

De internist controleert u ten minste tot 5 jaar na de operatie op eventuele tekorten van vitamines en andere belangrijke voedingsstoffen. Ongeveer 6, 12 en 18 maanden na de operatie komt u bij het Diabetes- & Vasculaircentrum. Hier controleert de internist of vasculair verpleegkundige u. Daarna wordt jaarlijks een afspraak gemaakt met de internist.

3 weken voor de afspraken met de vasculair verpleegkundige en internist moet u bloed laten prikken, om de waarden van uw vitaminen en voedingsstoffen te bepalen. Het formulier om bloed te prikken krijgt u thuis gestuurd. Als het nodig is krijgt u extra afspraken.

Luscii

Naast de reguliere controles met uw behandelteam, wordt u ook gecontroleerd via de app Luscii. Luscii zal u vragen stellen over uw klachten en leefstijl. De uitkomst van deze vragen worden door ons team van telenurses beoordeeld. Indien nodig wordt uw vraag doorgezet naar een van de behandelaren van het Obesitas Centrum. Naast dat u gemonitord wordt, vindt u in Luscii de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Groepsbijeenkomsten

Onze diëtisten en medisch psychologen organiseren meerdere groepsbijeenkomsten die u, als u wilt, na de operatie kunt volgen. Tijdens elke bijeenkomst wordt een thema behandeld dat belangrijk is om langdurig van de operatie te blijven profiteren. Daarnaast is het onderling uitwisselen van ervaringen tussen lotgenoten erg belangrijk Kijk voor alle data in onze agenda.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid