Doorgaan naar hoofdinhoud

Stap 7 van uw behandelprogramma: Nacontrole

Na uw operatie heeft u de volgende afspraken:

  • Bij de obesitasverpleegkundige De obesiatasverpleegkundige belt u na de operatie om te vragen hoe het met u gaat en geeft u eventueel adviezen voor de eerste periode. Zij is tevens uw eerste aanspreekpunt voor vragen gedurende het hele traject en dus ook in de periode net na de operatie.
  • Bij de chirurg Bij uw ontslag maken wij voor u een polikliniekafspraak bij de chirurg. Deze afspraak vindt 8 tot 10 weken na uw operatie plaats. Na deze afspraak heeft u nog één keer een afspraak met de chirurg. Deze afspraak vindt een jaar later plaats.
  • Bij de diëtist Bij uw ontslag wordt een polikliniekafspraak gemaakt bij de diëtist. Deze afspraak vindt 4 tot 8 weken na uw operatie plaats. Tijdens deze afspraak kijken we hoe het met het eten gaat. Na deze afspraak wordt indien nodig nog een extra afspraak ingepland.
  • Bij de internist Ook wordt een afspraak gemaakt bij de internist, die 4 tot 6 maanden na uw operatie plaatsvindt. De internist controleert u in principe 5 jaar op eventuele tekorten van vitamines en andere belangrijke voedingselementen. Om die reden krijgt u ook formulieren mee, om 3 weken voorafgaand aan dit bezoek, bloed te laten prikken. Het bepalen van sommige vitamines in het bloed duurt 2 tot 3 weken. Ongeveer 6, 12 en 18 maanden na de operatie komt u op gesprek bij het Diabetes- & Vasculaircentrum. Hier controleert de internist of de vasculair verpleegkundige u op een eventueel tekort aan vitaminen. Hierna wordt jaarlijks een afspraak gemaakt met de internist. Als het nodig is, krijgt u een afspraak bij de vasculair verpleegkundige voor een tussentijdse controle.

Groepsbijeenkomsten

Naast deze medische controle is een programma ontwikkeld dat bestaat uit een meerdere groepsbijeenkomsten na uw operatie, georganiseerd door onze diëtisten en psychologen. Tijdens elke bijeenkomst wordt een thema behandeld die belangrijk is voor een maximaal succesvol resultaat. Daarnaast is het onderling uitwisselen van ervaringen tussen lotgenoten erg belangrijk.

Kijk voor alle data in onze agenda, ook voor de informatieavond 'Gezonde voeding' en de informatieavond 'Moeilijke momenten/zelfbeeld'.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid