Doorgaan naar hoofdinhoud

Stap 5 van uw behandelprogramma: Na uw operatie

Een dag na de operatie mag u meestal naar huis. Wanneer er sprake is van een probleem (complicatie) kan het verblijf in het ziekenhuis langer duren. Tijdens uw opname letten we dan ook goed op u. Het is erg belangrijk dat u na uw operatie snel uit bed komt, in de stoel zit en daarna gaat rondlopen. Hierdoor verkleint u de kans op een trombosebeen (stolsel in uw beenader) en daarmee een gevaarlijke longembolie (stolsel in uw longslagader). Tijdens uw opname krijgt u 1 keer per dag een prikje met bloedverdunners om de kans op trombose nog kleiner te maken.

De dag na de operatie ziet u een filmpje van de diëtist. De diëtist geeft instructies over eten en drinken na de operatie en adviezen over uw voedingsinname tijdens de eerste 2 weken na de operatie. Het is belangrijk dat u deze instructies goed opvolgt. Lees ook de folder 'Voedingsadviezen na een maagverkleining'.

De fysiotherapeut loopt met u over de afdeling en geeft informatie over uw ademhaling en over wat u wel en niet mag doen met betrekking tot bewegen na de operatie. Lees ook de folder 'Fysiotherapie na bariatrische chirurgie'.

Heeft u vragen na uw operatie?  Bekijk dan onze 'veel gestelde vragen'. Wanneer uw vraag er niet tussen staat of er is iets onduidelijk, mag u ons uiteraard ook altijd bellen of de vragen via BeterDichtbij of e-mail stellen.

Ga naar stap 6 van uw behandelprogramma: Nacontrole

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid