Doorgaan naar hoofdinhoud

Stap 2 van uw behandelprogramma: Eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak ziet u een obesitasverpleegkundige, diëtist en psycholoog.

Obesitasverpleegkundige

De obesitasverpleegkundige bekijkt of u in aanmerking komt voor het behandelprogramma en bespreekt met u de onderstaande onderwerpen:

  • Berekening van uw Body Mass Index (BMI);
  • uitleg over de onderzoeken voor de operatie;
  • uitleg over Bariatrische Chirurgie en de risico’s;
  • uitleg over het traject;
  • uitleg over wetenschappelijk onderzoek;
  • u krijgt meerdere vragenlijsten die u moet invullen.

De obesitasverpleegkundige is tijdens het hele behandelprogramma, maar ook daarna uw aanspreekpunt voor afspraken bij diverse behandelaars en voor eventuele vragen.

Diëtist

Vervolgens heeft u uw eerste gesprek met de diëtist. Zij geeft achtergrondinformatie over voeding en eetgewoonten. Een verandering van uw levensstijl is namelijk essentieel voor een goed resultaat.

Psycholoog

De psycholoog stelt u een aantal vragen en neemt voorafgaand aan dit gesprek uw verwijzing van de huisarts en de 2 door u ingevulde vragenlijsten door.

De 2 vragenlijsten, de verklaring over uw behandelvoorgeschiedenis en uw toestemmingsverklaring EPD (Elektronisch Patiënten Dossier) moeten uiterlijk 1 week voor uw afspraakdatum bij de psycholoog weer binnen zijn. Indien deze gegevens niet op tijd binnen zijn, zijn wij helaas genoodzaakt uw afspraak te verzetten.

Bloedafname

Ook wordt er op die dag bloed bij u afgenomen.

Tijdens alle gesprekken kunt u vragen stellen. U krijgt uw vervolgafspraken, die bij de analysedag horen, thuisgestuurd.

Ga naar stap 3 van uw behandelprogramma: Analysedag

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid