Doorgaan naar hoofdinhoud

Stap 3 van uw behandelprogramma: Analysedag

Tijdens de analysedag heeft u een afspraak met de internist, een tweede afspraak met de diëtist en op indicatie een afspraak bij de psycholoog.

Internist

De internist bekijkt, mede op basis van de bloeduitslagen, of er medische oorzaken zijn die uw overgewicht veroorzaken. De internist verwijst u wanneer dit nodig is door naar een andere arts.

Psycholoog

Op basis van de gegevens die op de eerste afspraak zijn verzameld, kan worden besloten tot een uitgebreider intakegesprek. Hierna krijgt u een advies op maat en volgt eventueel een aanvullende behandeling.

Diëtist

Vervolgens heeft u uw tweede gesprek met de diëtist. Hier wordt met u gekeken hoe uw aanpassingen van het dieet zijn verlopen en krijgt u aanvullende adviezen voor de rest van het traject.

Besluit tot opereren

De fase voor de operatie geeft u de mogelijkheid om uw leefstijl te veranderen. Gezamenlijk bepalen wij of u voor de ingreep in aanmerking komt. Wanneer u in aanmerking komt, dan wordt u doorverwezen naar de chirurg. 

Om deze operatie te ondergaan moet u gemotiveerd zijn en blijven. U moet zelf uw eet- en beweeggedrag blijvend veranderen om gewichtsverlies te verkrijgen en te behouden. De operatie is hierbij een belangrijk hulpmiddel.

Ga naar stap 4 van uw behandelprogramma: Planningsdag.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid