Stap 3 van uw behandelprogramma: Analysedag

De obesitasverpleegkundige/assistente maakt voor u een afspraak voor onderstaande onderzoeken, die allemaal voor uw operatie plaatsvinden. 

Internist

De internist bekijkt mede op grond van de uitslag van uw bloedonderzoek of er medische oorzaken (bijvoorbeeld een te traag werkende schildklier) zijn, die uw overgewicht veroorzaken. De internist verwijst u eventueel door naar de longarts.

Psycholoog

Tijdens de analysedag krijgt u een afspraak bij de psycholoog. Hier wordt u beoordeeld en wordt een screenend onderzoek verricht. Op basis van dit onderzoek krijgt u een advies op maat en volgt eventueel aanvullende behandeling. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden die u in Franciscus Gasthuis & Vlietland worden aangeboden door de afdeling Medische Psychologie.

Diëtist

Vervolgens heeft u uw tweede gesprek met de diëtist. Hier wordt met u gekeken hoe uw aanpassingen van het dieet zijn verlopen en krijgt u aanvullende adviezen voor de rest van het traject (bij voorbeeld over het crash dieet en dieetuitbreiding na de operatie).

Besluit tot opereren

De preoperatieve fase geeft u de gelegenheid om uw leefstijl te veranderen. Gezamenlijk bepalen de disciplines of u voor de ingreep in aanmerking komt. Blijkt u een geschikte kandidaat, dan wordt u doorverwezen naar de chirurg. 

Om deze operatie te ondergaan moet u gemotiveerd zijn en blijven. U moet zelf uw eet- en beweeggedrag blijvend veranderen om gewichtsverlies te verkrijgen en te behouden. De operatie is hierbij een belangrijk hulpmiddel.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid