Doorgaan naar hoofdinhoud

Stap 2 van uw behandelprogramma: Analyse

Tijdens de tweede afspraak op de polikliniek ziet u in de ochtend de diëtist en medisch psycholoog.

Diëtist

Tijdens de afspraak met de diëtist wordt het eetdagboek beoordeeld dat u eerder heeft ingeleverd. Aan de hand van het gesprek wordt beoordeeld of u de nieuwe leefstijl al voldoende beheerst. Een verandering van uw leefstijl is namelijk essentieel voor een goed resultaat.

Medisch psycholoog

Tijdens de afspraak met de medisch psycholoog worden enkele vragen gesteld aan de hand van de door u ingevulde vragenlijsten en eventueel externe behandelinformatie.

Patiëntenbespreking (MDO)

Rond 11.00 uur volgt een patiëntenbespreking van de patiënten die in de ochtend bij de diëtist en de medisch psycholoog zijn geweest. Bij dit overleg zijn naast de diëtist en de medisch psycholoog, ook de internist, de chirurg of physician assistant aanwezig. Gezamenlijk bepalen wij of u voor de ingreep in aanmerking komt.

Er zijn 3 uitkomsten mogelijk:

Groen: u krijgt direct toestemming voor de operatie. U past de nieuwe leefstijl voldoende toe en u heeft geen aandoeningen of problemen die nader onderzocht moeten worden. 

Aan het begin van de middag woont u direct de groepsvoorlichting bij waarin de chirurg uitlegt welke verschillende operaties er zijn. U bespreekt met uw chirurg of PA welke operatie voor u het meest geschikt is. Na deze dag wordt u op de wachtlijst geplaatst voor de operatie.

Oranje: u krijgt een verlengd traject binnen het ziekenhuis. Dit traject wordt voor u op maat gemaakt. Zo kan het zijn dat u een afspraak krijgt bij de internist of dat u een extra afspraak krijgt bij de diëtist en/of medisch psycholoog.

Na het verlengd traject wordt een herbeoordelingsgesprek ingepland om opnieuw te beoordelen of u in aanmerking komt voor de operatie.

Rood: u krijgt een verlengd traject buiten het ziekenhuis, omdat bijvoorbeeld de leefstijlverandering momenteel is beoordeeld als onvoldoende. U wordt voor verdere begeleiding/behandeling verwezen naar de huisarts, een diëtist of psycholoog buiten het ziekenhuis zodat u meer handvatten krijgt voor het aanpassen en aanhouden van de nieuwe leefstijl.

Als het externe traject is afgerond, wordt u opnieuw beoordeelt.

Ga naar stap 3 van uw behandelprogramma: Planningsdag.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid