Doorgaan naar hoofdinhoud

Stap 1 van uw behandelprogramma: Aanmelden

Om de behandeling van ernstig overgewicht zo goed mogelijk te laten slagen, werkt Franciscus Gasthuis & Vlietland met een intensief behandelings- en begeleidingsprogramma, het zogenaamde BAM-programma. BAM staat voor Begeleiding en behandeling van Adipeuze (zwaarlijvige) patiënten voor en na een Maagoperatie. Het programma is er op gericht om u met een multidisciplinair team in alle fasen van uw behandeling op klantvriendelijke wijze de gewenste medische en geestelijke ondersteuning te bieden. Multidisciplinair betekent dat door meerdere specialisten naar uw aandoening wordt gekeken.

Afspraak maken

U meldt zich aan bij één van onze obesitasverpleegkundigen of -assistenten. Dit kan tijdens het telefonisch spreekuur dat elke werkdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.15 uur plaatsvindt, via telefoonnummer 010 - 461 7264. De obesitasverpleegkundige of -assistente maakt dan een afspraak met u indien u voldoet aan de behandelcriteria en geeft u informatie over het behandeltraject.

Informatiebijeenkomst

Voordat de eerste individuele afspraak op de polikliniek wordt gemaakt, komt u eerst naar de informatiebijeenkomst. Deze informatiebijeenkomsten worden om de 3 tot 4 weken gegeven. Op deze middag wordt in een grote zaal aan alle potentiële patiënten uitleg gegeven over de oorzaken en risico’s van obesitas, wat de mogelijkheden zijn voor behandeling, wat het traject in Franciscus Gasthuis & Vlietland inhoudt en wordt door de diëtist adviezen gegeven. Ook krijgt u die middag de gelegenheid om vragen te stellen aan een aantal specialisten.

Ga naar stap 2 van uw behandelprogramma: Eerste afspraak

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid