Doorgaan naar hoofdinhoud

Behandelopties bij (ernstig) overgewicht

In Franciscus Gasthuis & Vlietland vinden wij het belangrijk om u zo goed mogelijk te begeleiden om (ernstig) overgewicht tegen te gaan. Wij luisteren naar uw wensen en kijken samen hoe wij voor u het beste resultaat kunnen bereiken. 

Centrum Gezond Gewicht

Een team van medisch specialisten van Franciscus Gasthuis, Maasstad Ziekenhuis en Erasmus Medisch Centrum zetten zich samen in voor een innovatieve aanpak om overgewicht en obesitas bij kinderen en volwassenen tegen te gaan. Dit doen wij in het Centrum Gezond Gewicht. Hier kijken wij verder dan alleen voeding en beweging. Het doel is zorg op maat, aangepast aan de individuele kenmerken van de persoon, zoals: medische, genetische, gedragsmatige, psychologische en sociaal- economische kenmerken. Deze brede aanpak maakt het Centrum Gezond Gewicht uniek. Lees meer over Centrum Gezond Gewicht.

Maagverkleiningsoperaties 

Heeft u (ernstig) overgewicht en lukt het niet om (blijvend) af te vallen? Dan kan een maagverkleiningsoperatie (bariatrische chirurgie) een goede optie zijn. De WHO heeft gesteld dat bariatrische chirurgie de enige effectieve behandeling is voor ernstig overgewicht op de lange termijn. Bekijk de verschillende operatiemethoden voor maagverkleiningsoperaties.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid