Doorgaan naar hoofdinhoud

Behandelopties bij (ernstig) overgewicht

In Franciscus Gasthuis & Vlietland vinden wij het belangrijk om u zo goed mogelijk te begeleiden om (ernstig) overgewicht tegen te gaan. Wij luisteren naar uw wensen en kijken samen hoe wij voor u het beste resultaat kunnen bereiken. 

Centrum Gezond Gewicht

Samen met een team van medisch specialisten van Franciscus Gasthuis, het Maasstad Ziekenhuis en het Erasmus Medisch Centrum helpen wij kinderen en volwassenen om overgewicht en obesitas tegen te gaan. Dit doen wij in het Centrum Gezond Gewicht. We kijken samen naar de oorzaak van uw (ernstig) overgewicht en wat mogelijk is om (ernstig) overgewicht tegen te gaan zonder een maagverkleiningsoperatie. Lees meer over Centrum Gezond Gewicht.

Maagverkleiningsoperaties 

Heeft u (ernstig) overgewicht en lukt het niet om (blijvend) af te vallen? Dan kan een maagverkleiningsoperatie (bariatrische chirurgie) een goede optie zijn. De WHO heeft gesteld dat bariatrische chirurgie de enige effectieve behandeling is voor ernstig overgewicht op de lange termijn. Bekijk de verschillende operatiemethoden voor maagverkleiningsoperaties.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid