Spoedeisende Hulp Franciscus Vlietland opent 2 uur eerder
Ingang SEH Vlietland

De Spoedeisende Hulp (SEH) in Franciscus Vlietland verruimt de openingstijden. Vanaf 8 januari 2024 gaat de SEH in de ochtend 2 uur eerder open. Patiënten uit de regio kunnen daardoor vanaf 8.00 uur terecht op de SEH van het ziekenhuis in Schiedam. Deze SEH is voortaan 7 dagen per week van 8.00 tot 21.00 uur geopend.

De afgelopen tijd heeft het ziekenhuis samen met Huisartsenposten Schievliet en de betrokken huisartsen uit de regio Nieuwe Waterweg Noord nauwkeurig gekeken naar de openingstijden van de SEH. Daarbij is onderzocht hoe Franciscus het beschikbare personeel het beste in kan zetten om zo veel mogelijk patiënten te helpen. De verruiming van de openingstijden is hier het resultaat van. 

André Niessen, zorgmanager Spoedeisende Hulp, is blij met de ruimere openingstijden van de SEH in Franciscus Vlietland: 'De patiënt kan nu eerder terecht en hoeft hierdoor minder te reizen na een spoedverwijzing. Ook hebben wij de mogelijkheid om zo meer patiënten op onze SEH in Schiedam te helpen. Dit vermindert overplaatsingen van patiënten en verlaagt de werkdruk in de ochtend op de SEH van Franciscus Gasthuis in Rotterdam. En door de SEH eerder te openen zijn de werktijden voor onze collega’s prettiger. Dit maakt het werken op de SEH aantrekkelijker.'

Nachtsluiting blijft

De SEH in Franciscus Vlietland blijft in de avond vanaf 21.00 uur en in de nacht gesloten. André Niessen, licht toe: 'Dankzij de huidige personeelsbezetting van de SEH kunnen we nu 2 uur eerder open. Toch is het personeelstekort te groot om 24/7 open te gaan. Veilige en goede zorg bieden is altijd het belangrijkst.'

Spoedgeval? Zo kiest u de juiste zorg

De spoedzorg heeft het nog steeds erg druk. Wij willen iedereen helpen om de juiste spoedzorg te vinden en te krijgen. U kunt daarbij helpen door u goed voor te bereiden. Het advies blijft om bij een spoedgeval eerst uw huisarts te bellen. Buiten kantoortijden kunt u de huisartsenpost bellen. Samen beoordelen jullie de situatie en kijken jullie welke hulp nodig is. In sommige situaties komt de huisarts bij u langs of wordt er direct een ambulance gestuurd. Bij levensgevaar belt u 112. Kijk voor meer informatie op www.franciscus.nl/spoed.