Doorgaan naar hoofdinhoud

ZorgDomein mededelingen

Afbeelding bij ZorgDomein mededelingen

In ZorgDomein zijn o.a. naar aanleiding van de ZorgDomein evaluaties met huisartsen en medisch specialisten, de volgende wijzigingen doorgevoerd:

 • Aanpassingen aanbod Oogheelkunde, locatie Vlietland
 • Tijdelijke patiëntenstop zorgvraag Ooglidcorrectie/ooglidproblemen bij de polikliniek Oogheelkunde, locatie Vlietland
 • Aanpassingen in aanbod Radiologie, beide locaties

Aanpassingen aanbod Oogheelkunde Vlietland

 • De spoedproducten ‘acuut glaucoom’, ‘acute visusklachten’ en ‘stomp oogtrauma’ worden verwijderd uit het aanbod. U kunt voor het verwijzen van patiënten met deze klachten gebruik maken van het gewone spoedproduct.
 • De combinatieafspraak ‘cataract’ wordt verwijderd uit het aanbod. Deze patiënten kunnen via het reguliere product worden ingestuurd.
 • De verwijsafspraken ‘DM/retinopathie’ en ‘langzame visusdaling’ worden verwijderd uit het aanbod. U kunt uw patiënten verwijzen middels het reguliere product.
 • De verwijsafspraak ‘fundusscreening optometrist’ wordt verwijderd uit het aanbod. In plaats hiervan kunt u gebruik maken van het diagnostiekproduct ‘fundusscreening’.

Tijdelijke patiëntenstop zorgvraag ooglidcorrectie/ooglidproblemen bij de polikliniek Oogheelkunde locatie Vlietland

In verband met tijdelijke uitval van één van onze oogartsen, kan de polikliniek Oogheelkunde van locatie Vlietland de komende tijd helaas geen patiënten voor een ooglidcorrectie of andere ooglidproblemen ontvangen. Het ZorgDomein product ‘ooglidcorrectie en andere ooglidproblemen’ wordt daarom tijdelijk uitgezet. Uitzondering hierop zijn patiënten met chalazion; deze patiënten kunt u blijven verwijzen naar Franciscus Vlietland via het combinatieproduct ‘Chalazion’. Wij adviseren u patiënten met andere ooglidklachten te verwijzen naar Het Oogziekenhuis in Rotterdam. Dit is reeds de gangbare wijze op locatie Gasthuis. We verwachten begin 2020 alle patiënten met ooglidproblemen weer een afspraak te kunnen bieden op de polikliniek Oogheelkunde. Hierover wordt u te zijner tijd geïnformeerd.

Aanbod Radiologie

 • Voor het aanvragen van een echo DVT hoeft u niet meer te bellen voor overleg met de radioloog. De patiënt kan direct worden ingestuurd. De patiënt kan ’s ochtends of ’s middags inlopen bij de afdeling Radiologie op locatie Vlietland en Gasthuis.
 • Het aanbod CT is aangepast naar de huidige NHG richtlijnen: CT aangezicht, CT CWK, CT sinus, CT abdomen en CT colon (alleen aangeboden op locatie Vlietland). De NHG geeft aan dat voor overige CT aanvragen ingestuurd moet worden naar een poortspecialisme. Overleg met een radioloog voor overige CT onderzoeken is altijd mogelijk.
 • Aanbod MRI: MRI LWK en MRI knie.
 • Huisartsen kunnen geen aanvragen voor cytologische of histologische biopten doen.
Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid