Doorgaan naar hoofdinhoud

ZorgDomein mededelingen

Afbeelding bij ZorgDomein mededelingen

In ZorgDomein zijn o.a. naar aanleiding van de ZorgDomein evaluaties met huisartsen en medisch specialisten, de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • Verschillende aanpassingen aanbod KNO
  • Flebologie: one-stop-shop, instuurproduct flebologie en spoedverwijzing

Aanpassingen aanbod KNO

  • Het product ‘regulier KNO aandoeningen bij kinderen’ van locaties Gasthuis en Berkel wordt verwijderd uit het aanbod. Kinderen kunnen ingestuurd worden via het reguliere KNO product.
  • Het verwijsproduct ‘klier in de hals’ van locaties Vlietland, Maassluis en Hoogvliet wordt verwijderd uit het aanbod. Deze patiënten kunnen via het reguliere, VTT- en spoedproduct worden ingestuurd.
  • Bij locatie Havenpolikliniek wordt een spoedproduct en een VTT product toegevoegd voor alle zorgvragen.
  • Bij locaties Gasthuis en Berkel wordt het VTT product ‘acute enkelzijdige perceptieve slechthorendheid’ toegevoegd aan het aanbod.
  • Bij locaties Gasthuis, Berkel en Haven wordt het verwijsproduct ‘neustrauma’ toegevoegd aan het aanbod.

Flebologiespreekuur

Op locaties Gasthuis en Vlietland wordt een one-stop-shop flebologie spreekuur aangeboden. Patiënten met oedeem en spataderpatiënten worden gezien door een fleboloog en een bandagist. Op indicatie wordt door een vaatlaborant een duplex onderzoek verricht. Indien nodig wordt de patiënt doorverwezen naar de vaatchirurg. De afspraken vinden zoveel mogelijk op één dag plaats.

Patiënten met veneuze klachten op de arm, borst, buik enz. dienen ingestuurd te worden via het instuurproduct ‘flebologie’. Deze patiënten worden gezien door een fleboloog; het vaatonderzoek vindt niet gelijk plaats.

Wanneer er sprake is van verdenking op DVT/tromboflebitis, bel dan met de dienstdoende dermatoloog voor een spoedverwijzing. Het directe nummer van de dienstdoende is te vinden in de Franciscus Artsenwijzer.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid