Doorgaan naar hoofdinhoud

Wint Franciscus de NIAZ jaarprijs 2020? Stem nu!

Afbeelding bij Wint Franciscus de NIAZ jaarprijs 2020? Stem nu!

Dit jaar behaalden we onze eerste Franciscusbrede NIAZ accreditatie. Goud! Voor de NIAZ Jaarprijs is NIAZ op zoek naar het beste voorbeeld op het gebied van persoonsgerichte zorg. Franciscus Gasthuis & Vlietland dingt mee naar de NIAZ Jaarprijs met Directe Toegang Radiodiagnostiek. En u kunt stemmen!

Door Directe Toegang Radiodiagnostiek (DTR) kunnen huisartsen op de huisartsenpost (HAP) direct een foto aanvragen bij verdenking van een botbreuk. Dit zorgt ervoor dat de patiënt niet onnodig naar de SEH wordt doorverwezen. Patiënten hoeven hierdoor vaak minder lang te wachten en ook de toenemende werkdruk op de SEH wordt zo positief beïnvloed.

DTR is voortgekomen uit een samenwerking van ons ziekenhuis met de huisartsenposten. De projectgroep startte met een pilot en evalueerde die na 1 maand, 3 maanden en een jaar met positieve resultaten:

  • Huisartsen van de HAP vragen ruim 200 foto’s per maand aan via DTR
  • Gemiddeld 55% behoeft vervolgzorg op de SEH waardoor er per maand circa 100 patiënten minder in het ziekenhuis worden gezien

Voor de NIAZ Jaarprijs nodigt NIAZ alle Vlaamse en Nederlandse zorginstellingen die bij het NIAZ zijn aangesloten uit om hun beste voorbeeld in te zenden. De vakjury kiest vijf genomineerden en er is een stemronde die leidt tot nogmaals vijf nominaties.

Op 12 maart presenteren de tien genomineerden hun voorbeeld en bepaalt een jury van patiënten/cliënten de 1e, 2e, en 3e winnaar. De winnaars ontvangen een geldprijs in te zetten voor de verdere ontwikkeling van het beste voorbeeld van persoonsgerichte zorg.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid