Doorgaan naar hoofdinhoud

Wervelkolomklachten niet meer bij polikliniek Orthopedie

Afbeelding bij Wervelkolomklachten niet meer bij polikliniek Orthopedie

De vakgroep Orthopedie hecht veel waarde aan kwalitatieve orthopedische zorg in de regio. De orthopeden hebben zich daarom toegelegd op de aandachtsgebieden heup, knie, voet, enkel, schouder, elleboog, hand en pols. Daarnaast is hoge affiniteit met de behandeling van sporttraumatologie. Binnen de vakgroep is geen specialisatie in wervelkolom gerelateerde klachten aanwezig. Ook voeren zij geen operatieve behandelingen aan de wervelkolom uit. Het is daarom vanaf heden niet meer mogelijk voor beoordeling van (chronische) rug- en nekklachten, thoracale pijn, SI-klachten en wervelkolomgerelateerde aandoeningen naar de polikliniek Orthopedie te verwijzen. 

Voor een conservatieve behandeling kunt u nog wel verwijzen naar de vakgroepen Neurologie en Pijngeneeskunde van Franciscus Gasthuis & Vlietland, of naar een fysiotherapeut.

Patiënten met chronische wervelkolomproblematiek kunnen beter behandeld en geholpen worden bij gespecialiseerde instellingen zoals bijvoorbeeld het “Spine & Joint Center”. Deze centra hebben ruime expertise, waarbij de vaak chronische klachten multidisciplinair aangepakt worden. Operatieve behandeling van scoliose, wervelfracturen en oncologische problemen van de wervelkolom worden door de vakgroep Orthopedie van het Erasmus Medisch Centrum gedaan. Daarnaast bestaat in de regio nog expertise op wervelkolomchirurgie in het Maasstad Ziekenhuis. De patiënten die al een afspraak op de polikliniek Orthopedie hebben staan, worden nog gezien.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid