Doorgaan naar hoofdinhoud

Werkbezoek minister Hugo de Jonge

Afbeelding bij Werkbezoek minister Hugo de Jonge

Op donderdag 29 april 2021 bracht Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, een werkbezoek aan Franciscus Gasthuis & Vlietland. Tijdens het werkbezoek ging hij in gesprek met medewerkers van de prikstraat, de Intensive Care en de cohortafdeling Cardio-Long in Franciscus Gasthuis.

Op de Intensive Care werd er op dat moment hard gewerkt om een aantal IC-patiënten uit te kunnen plaatsen naar andere ziekenhuizen in het land. De Intensive Care op beide ziekenhuislocaties liggen helemaal vol, waardoor de minister zelf de hectiek van de afdeling kon ervaren.

Longarts Hans in ’t Veen gaf samen met verpleegkundigen van de corona afdeling uitleg over Optiflow. Patiënten krijgen extra zuurstof toegediend met de Optiflow, waardoor opname op de Intensive Care voorkomen kan worden. Dit heeft voordelen voor de patiënt en geeft ruimte op de Intensive Care, maar de zorgzwaarte neemt voor de verpleegkundigen wel toe.

Ook het tekort aan gespecialiseerd personeel kwam tijdens het gehele bezoek goed naar voren. Wij lieten aan de minister zien hoe wij middels de Hololens verpleegkundigen en arts-assistenten opleiden voor o.a. de behandeling van coronapatiënten. De minister was erg geïnteresseerd en stelde veel vragen.

werkbezoek_hugodejonge_collage.png

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid