Doorgaan naar hoofdinhoud

Wereld Beroerte Dag bij Franciscus Gasthuis & Vlietland

Afbeelding bij Wereld Beroerte Dag bij Franciscus Gasthuis & Vlietland

In het kader van de Wereld Beroerte Dag besteedt Franciscus Gasthuis & Vlietland dinsdag 29 oktober aandacht aan deze ingrijpende aandoening door middel van een informatiemarkt op beide ziekenhuislocaties. Leefstijladviezen en preventie staan centraal tijdens deze dag. De informatiemarkt is gratis toegankelijk.

Programma Franciscus Gasthuis

Bezoekers kunnen tussen 10.00 en 15.00 uur bezoek brengen aan onder andere de stroke verpleegkundige, een diëtist en de ‘stoppen met roken’ polikliniek. Ook is het mogelijk om uw bloeddruk en bloedsuikergehalte te laten meten of uw BMI te laten berekenen. Daarnaast kunt u verschillende informatiepunten bezoeken van de Diabetesvereniging Nederland en Stichting Hersenletsel. De informatiemarkt vindt plaats in de Centrale Hal.

Programma Franciscus Vlietland

Bezoekers kunnen tussen 11.00 en 15.00 uur bezoek brengen aan onder andere de CVA-verpleegkundige, een diëtist, een fysio- en ergotherapeut, Rijndam Revalidatie en de ‘stoppen met roken’ polikliniek. Ook is het mogelijk om uw bloeddruk te laten meten of uw BMI te laten berekenen. Daarnaast kunt u verschillende informatiepunten bezoeken van het Zonnehuis, de Hersenstichting, wijkverpleging Careyn en de Stichting Hersenletsel. De informatiemarkt vindt plaats in de Nolet Hal.

Over een beroerte

Beroerte is een verzamelnaam voor verschillende problemen met de bloedvoorziening van de hersenen. Er kan dan sprake zijn van een hersenbloeding, van een herseninfarct of van een TIA (voorbijgaande beroerte). Aan een beroerte kan iemand blijvende klachten overhouden, zoals een gedeeltelijke verlamming. Elk jaar krijgen ongeveer 43.000 Nederlanders een beroerte.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid