Doorgaan naar hoofdinhoud

Vertrek Mark Janssen als lid Raad van Bestuur

Afbeelding bij Vertrek Mark Janssen als lid Raad van Bestuur

Per 15 maart 2020 treedt Mark Janssen af als lid Raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Na 6 jaar als lid Raad van Bestuur heeft Mark Janssen een nieuwe uitdaging gevonden bij Radboudumc te Nijmegen. Hij treedt daar toe tot de Raad van Bestuur.

Mark Janssen heeft de afgelopen 6 jaar mede vorm gegeven aan de bestuurlijke en juridische fusie tussen het Sint Franciscus Gasthuis en het Vlietland Ziekenhuis. Met zijn ruime kennis en ervaring op financieel gebied en vanuit de verpleeghuiszorg heeft hij onder andere de visie op zorg dicht bij huis in samenwerking met andere zorgpartijen in de Havenpolikliniek en Havenue mede ontwikkeld. Daarnaast heeft hij aan de basis gestaan van de Franciscus visie op het digitale ziekenhuis en verdere digitalisering van de zorg.

Franciscus Gasthuis & Vlietland

De fusie heeft Franciscus Gasthuis & Vlietland gevormd tot een krachtige ziekenhuisorganisatie met 2 ziekenhuislocaties en 3 poliklinieklocaties met ruim 4.600 medewerkers en ruim 300 specialisten.

Harro Knijff, voorzitter Raad van Toezicht, reageert: “Wij zijn Mark Janssen erkentelijk voor zijn inzet gedurende de afgelopen 6 jaar. Hij heeft samen met verschillende collega-bestuurders gezorgd voor continuïteit en vernieuwing binnen Franciscus!”

Marjolein Tasche, voorzitter Raad van Bestuur, heeft met plezier met hem samengewerkt: “Ik dank Mark voor de fijne inspirerende samenwerking en collegialiteit. We gaan hem enorm missen. Vanaf februari ga ik samen met Niels Honig, nieuw lid Raad van Bestuur, de ingeslagen weg voort zetten. Ik feliciteer Mark van harte en wens hem heel veel succes.”

De Raad van Toezicht beraadt zich in afstemming met de Raad van Bestuur op het vervolg omtrent de verdere samenstelling van de Raad van Bestuur.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid