Doorgaan naar hoofdinhoud

Vertrek Karen Kruijthof als lid Raad van Bestuur

Afbeelding bij Vertrek Karen Kruijthof als lid Raad van Bestuur

Per 13 februari 2019 treedt Karen Kruijthof af als lid Raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Na 10 jaar als lid Raad van Bestuur heeft Karen Kruijthof een nieuwe uitdaging gevonden bij Amsterdam UMC. Zij treedt daar toe tot de Raad van Bestuur met in haar portefeuille de integratieprocessen, die voortkomen uit de fusie tussen AMC en VUmc.

Karen Kruijthof heeft de eerste 4 jaar van haar Franciscus carrière gewerkt als lid Raad van Bestuur van het Sint Franciscus Gasthuis. De afgelopen 6 jaar heeft Karen mede vorm gegeven aan de bestuurlijke en juridische fusie tussen het Sint Franciscus Gasthuis en het Vlietland Ziekenhuis.

Franciscus Gasthuis & Vlietland

De fusie heeft Franciscus Gasthuis & Vlietland gevormd tot een krachtige ziekenhuisorganisatie met 2 ziekenhuislocaties en 4 poliklinieklocaties met ruim 4.300 medewerkers en bijna 300 specialisten.

Harro Knijff, voorzitter Raad van Toezicht, reageert dankbaar en positief:
'Wij zijn Karen Kruijthof erkentelijk voor haar inzet gedurende de afgelopen 10 jaar. Zij heeft samen met verschillende collega-bestuurders gezorgd voor continuïteit en voortgang in het fusieproces en zij laat een bestendige organisatie achter.'

Marjolein Tasche, voorzitter Raad van Bestuur, heeft met plezier met haar samengewerkt: 'Mede namens Mark Janssen dank ik Karen voor de fijne inspirerende samenwerking en collegialiteit. We gaan haar missen, maar we feliciteren haar met deze mooie stap. We wensen haar heel veel succes.'

De Raad van Toezicht beraadt zich in afstemming met de Raad van Bestuur op het vervolg omtrent de samenstelling van de Raad van Bestuur.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid