Doorgaan naar hoofdinhoud

Verrassing voor aanvrager en ontvanger 350ste meekijkconsult

Afbeelding bij Verrassing voor aanvrager en ontvanger 350ste meekijkconsult

In juli 2020 zijn wij gestart met digitale meekijkconsultatie via ZorgDomein. In de eerste vier maanden zijn 350 consulten aangevraagd. De aanvrager van het 350ste meekijkconsult was huisarts Nicolette Bosma van huisartsengroep Kethel in Schiedam. Zij is verrast met een mooie bos bloemen. De vakgroep MDL, de ontvanger van het 350ste meekijkconsult, heeft een lekkere verrassing van Koekela ontvangen.

bosma.jpgroomer.jpg

Huisarts Nicolette Bosma over digitale meekijkconsultatie via ZorgDomein: 'Het is een fijne optie waarbij ik op mijn tijd digitaal een vraag kan stellen, en waarop de specialist op zijn of haar tijd rustig kan antwoorden. Ik kan doorgaans goed verder met de adviezen, zeker die van de afdeling MDL zijn erg nuttig en uitgebreid. Een aandachtspunt is de snelheid van de antwoorden. Sommige specialisten zijn erg snel met de beantwoording, terwijl anderen er soms wat langer over doen dan de gestelde 3-5 werkdagen.'

MDL-arts Robert Roomer over digitale meekijkconsultatie via ZorgDomein: ‘Het fijne aan digitale meekijkconsultatie via ZorgDomein is dat de afhandeling in HiX plaatsvindt, én op het moment dat het mij uitkomt. We zien dit als een mooie kans om terugkomende vragen van huisartsen direct te bespreken en op die manier op de lange termijn bepaalde verwijzingen te voorkomen. We ontvangen vaak duidelijke vragen met voldoende informatie. Wel wordt het meekijkconsult soms per abuis gebruikt als verwijzing, dat verdient nog wat aandacht.’

Inmiddels zijn er al ruim 500 digitale meekijkconsulten aangevraagd. Bij de 750ste aanvraag geven we weer een leuke attentie weg aan de aanvrager en de behandelaar van het meekijkconsult.

Voor feedback, tips of vragen over digitale meekijkconsultatie, kunt u contact opnemen met de afdeling Transmurale Samenwerking, via transmuraal@franciscus.nl.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid