Doorgaan naar hoofdinhoud

Vergoeding behandeling bij selectieve zorgpolissen

Afbeelding bij Vergoeding behandeling bij selectieve zorgpolissen

Franciscus Gasthuis & Vlietland is voor 2019 niet geselecteerd voor een aantal zogenaamde budgetpolissen, waardoor patiënten met een dergelijke polis mogelijk niet in aanmerking komen voor 100% vergoeding van zorg door ons geleverd. De beperkingen van een budgetpolis gelden niet voor spoedzorg, bevallingen, eerstelijnsdiagnostiek (waaronder laboratoriumonderzoek of röntgenfoto’s aangevraagd door de huisarts) of bij een doorverwijzing door een specialist uit een ander ziekenhuis. Voor een totale lijst met zorg waarvoor geen beperkingen gelden, zie de website van Zilveren Kruis.

Onze patiënten die in 2017 en 2018 een selectieve zorgpolis hadden, hebben begin december 2018 een brief ontvangen waarin zij op bovenstaande geattendeerd zijn. Zij zijn geadviseerd om contact op te nemen met hun zorgverzekeraar om zeker te zijn van hun vergoeding. Bij het patiëntenbericht bij een ZorgDomein verwijzing is ook een opmerking opgenomen.

Bij vragen kunnen patiënten contact opnemen met Zilveren Kruis. Op de website van het ziekenhuis is ook meer informatie te vinden.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid