Doorgaan naar hoofdinhoud

Ureumhoudende zalf terug in het basispakket. Help mee!

Afbeelding bij Ureumhoudende zalf terug in het basispakket. Help mee!

Gebruik van ureumhoudende zalf is bij veel huidaandoeningen essentieel voor een goed herstel van de huid. In het bijzonder bij de huidaandoening ichthyosis.

Het Zorginstituut Nederland heeft aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geadviseerd om haar zalven met Ureum niet meer te vergoeden vanuit de basisverzekering. Dit heeft tot gevolg dat patiënten de zalf zelf moeten bekostigen en dit kan aanzienlijk oplopen. Mogelijk heeft dit tot gevolg dat de zalf niet wordt gebruikt en daarmee het herstel moeizaam gaat.

Ichthyosis Netwerken heeft het initiatief genomen tot een digitale petitie om ureumhoudende zalven terug te krijgen in het basispakket. De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie heeft zich vrijwel onmiddellijk achter dit initiatief geschaard. De petitie is tot op heden door 4.000 mensen getekend. Ook Franciscus Gasthuis & Vlietland ondersteunt dit initiatief en brengt dit graag onder uw aandacht. 

Helpt u mee met uw handtekening?

Onderteken dan via deze website. En deelt u deze petitie, zodat we nog meer steun en handtekeningen krijgen? Namens alle patiënten en de Vereniging voor Ichthyosis Netwerken hartelijk dank voor uw steun. U zit toch ook graag lekker in uw vel?

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid