Doorgaan naar hoofdinhoud

Trots op samenwerking met innovatief Quirem Medical BV

Afbeelding bij Trots op samenwerking met innovatief Quirem Medical BV

Franciscus Gasthuis & Vlietland gaat een samenwerking aan met medisch-technologisch bedrijf Quirem Medical BV. Dit bedrijf gaat gebruikmaken van het Hotlab in Franciscus Gasthuis, de Rotterdamse locatie van het ziekenhuis.

In het Hotlab kunnen radioactieve stoffen op een veilige manier worden ‘klaargemaakt’. Deze stoffen worden vervolgens bij patiënten toegediend, zodat de functie van bijvoorbeeld een orgaan in beeld gebracht kan worden.

Radioactieve microbolletjes
Het product dat Quirem Medical BV gaat maken in het Hotlab, draagt bij aan betere behandeling bij patiënten met leverkanker. Het bedrijf gebruikt het hotlab namelijk voor de laatste productie- en controlestap van radioactieve microbolletjes, de QuiremSpheres®. De QuiremSpheres® worden gebruikt bij de behandeling van levertumoren. De radioactieve microbolletjes zijn ook zichtbaar op onder andere MRI beelden, waardoor de behandeling nog beter afgestemd kan worden op de patiënt.

Trots
Mark Janssen, lid Raad van Bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland, opende samen met Jan Sigger, CEO Quirem Medical BV, het Hotlab. Dit gebeurde op woensdag 8 februari tijdens een feestelijke bijeenkomst in het ziekenhuis. Mark Janssen: ‘Wij zijn er trots op dat een innovatief bedrijf als Quirem gekozen heeft voor Franciscus Gasthuis & Vlietland.’ Jan Sigger vult aan: ‘Met de opening van het hotlab in Franciscus Gasthuis is een belangrijke mijlpaal bereikt om QuiremSpheres® beschikbaar te kunnen maken voor leverkankerpatiënten in binnen- en buitenland’.

Schenking
Tijdens de feestelijke opening schonk Quirem ook nog een mooi bedrag aan het Franciscus Vriendenfonds, het goede doel van het ziekenhuis. Mark Janssen nam dankbaar de cheque in ontvangst en gaf aan dat de schenking wordt besteed aan ledpanelen op de afdeling Radiologie. Deze veraangenamen het verblijf van patiënten tijdens radiologisch onderzoek.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid