Doorgaan naar hoofdinhoud

Themamiddag kwetsbare ouderen met enthousiasme ontvangen!

Afbeelding bij Themamiddag kwetsbare ouderen met enthousiasme ontvangen!

Op 20 maart vond er in Franciscus Vlietland een themamiddag plaats over kwetsbare ouderen. Deze themamiddag werd georganiseerd door de Franciscus Academie in samenwerking met geriatrieverpleegkundigen.

Geriatrieverpleegkundige Bianca van der Poel heeft bijgedragen aan de themamiddag, want zo vindt zij: “Als je kiest voor de zorg, kies je voor ouderen!". Het was dan ook fantastisch om 'de studenten van de toekomst' nog meer kennis te bieden over 'de patiënt van de toekomst'! Het doel van de middag was ook om studenten nog meer te enthousiasmeren voor het specialisme geriatrie.

Deze middag was een pilot met de studenten van het Albeda College die het BOL-BBL traject volgen. Zij krijgen dit jaar van verschillende ziekenhuizen een themamiddag aangeboden. Deze opleidingsvariant (leren/stage (BOL) en daarna leren/werken (BBL)) is voor schoolverlaters en bestaat de eerste twee jaren uit een BOL-route en daarna een BBL-traject. Vanwege het succes wil de Franciscus Academie deze themamiddag nu jaarlijks terug laten komen voor alle studenten Verpleegkunde binnen de organisatie.

Er kwamen verschillende onderwerpen op een interactieve, speelse manier aan bod om de kennis rondom de kwetsbare ouderen te testen en te verdiepen. Er was ook genoeg ruimte voor discussie. De vraag 'Wat maakt iemand kwetsbaar?' stond hierbij centraal. Tijdens de pauze was er een moment om foto's te maken met mevrouw Van Buren, onze fictieve kwetsbaar oudere dame. Erg gezellig en vooral hilarisch om te doen. Naomi Brandenburg, die bij ons haar praktijkervaring op doet, won de quiz aan het einde van deze middag.

De aanwezige studenten en de Franciscus Academie vonden het een geslaagde, leerzame maar ook gezellige, themamiddag. Daniëlle van Vliet, werkzaam op de afdeling Traumatologie/Urologie en op de Geriatrische Trauma Unit: “Het was leuk dat we de kans kregen om zelf te vertellen over onze ervaringen en dat we actief aan de slag gingen. Er was tijd om met elkaar in discussie te gaan over ouderen in de zorg. Met name de quiz aan het einde was erg leuk!"

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid