Doorgaan naar hoofdinhoud

Telefonisch herhaalconsult en kosten

Afbeelding bij Telefonisch herhaalconsult en kosten

Als patiënt van Franciscus Gasthuis & Vlietland kunt u, in sommige gevallen en altijd in overleg met uw behandelaar, een telefonisch herhaalconsult aanvragen met uw behandelend arts, verpleegkundig specialist of physician assistant. Zo hoeft u niet altijd meer naar de polikliniek van ons ziekenhuis toe voor een herhaalconsult. Met deze extra service willen wij u zoveel mogelijk gemak bieden en waar het kan uw herhaalconsult per telefoon te laten plaats vinden.

Van het gesprek maakt uw behandelaar een verslag in uw medisch dossier. Uw eerste afspraak vindt altijd plaats op de polikliniek. Naast deze nieuwe mogelijkheid blijft het natuurlijk mogelijk om telefonisch contact met ons te hebben voor overige vragen of recepten.

Kosten telefonisch herhaalconsult
Het telefonisch herhaalconsult kan leiden tot kosten die apart worden ingediend bij uw zorgverzekeraar. Een telefonisch herhaalconsult met de specialist heeft sinds 1 januari 2018 (nieuwe wet- en regelgeving) dezelfde waarde als een consult in het ziekenhuis en wordt ook als zodanig in rekening gebracht. Op de factuur vindt u dit terug bij de verrichting waarin ‘belconsult’ is opgenomen. De verrekening van de kosten die hiermee samenhangen regelt uw zorgverzekeraar. Voor vragen over uw factuur verwijzen wij u naar uw eigen zorgverzekeraar.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid