Doorgaan naar hoofdinhoud

Start triage endoscopieaanvragen en beëindigen gastroscopie inloopspreekuur Vlietland per 1 februari

Afbeelding bij Start triage endoscopieaanvragen en beëindigen gastroscopie inloopspreekuur Vlietland per 1 februari

Per 1 februari worden de MDL verwijzingen en de endoscopieaanvragen getrieerd op urgentie. Dit geldt voor locatie Gasthuis en locatie Vlietland. Met ingang van deze datum wordt het inloopspreekuur voor gastroscopie (Franciscus Vlietland) opgeheven. Op dit inloopspreekuur melden zich (door de regionale lange toegangstijden) zoveel patiënten voor een beperkt tijdsblok, dat de kwaliteit van het onderzoek niet altijd meer kan voldoen aan onze normen. Om de juiste zorg te kunnen bieden aan patiënten op het juiste moment gaat de vakgroep MDL - net als voor de overige MDL verwijzingen - ook alle aanvragen voor endoscopie triëren op urgentie.

Zo zorgen zij ervoor dat patiënten met een urgente zorgvraag snel een endoscopie kunnen ondergaan.

Verwijzers kunnen er op vertrouwen dat in geval van een urgente zorgvraag voor gastroscopie, de patiënt een gastroscopie binnen 1 week krijgt aangeboden. U hoeft hiervoor geen telefonisch contact op te nemen. Telefonisch contact met de dienstdoende MDL arts is alleen noodzakelijk als u de endoscopie nog dezelfde dag wilt laten plaatsvinden. U vindt het telefoonnummer in de Franciscus Artsenwijzer.

Volledigheid verwijsbrieven

Voor goede triage en daarmee de beste zorg aan de patiënt is het uitwisselen van gegevens van groot belang. Het is belangrijk dat alle benodigde informatie wordt meegestuurd in de verwijzing en de indicatie voor de endoscopie duidelijk is. Bij deze vragen wij verwijzers extra aandacht te besteden aan de volledigheid van de verwijsbrieven en deze bij voorkeur met ZorgDomein te versturen. Bij onduidelijkheid of twijfel over een voorgenomen verwijzing, zijn de MDL artsen laagdrempelig bereikbaar voor overleg.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid