Doorgaan naar hoofdinhoud

Start eerstelijns Oogonderzoek in regio Rotterdam

Afbeelding bij Start eerstelijns Oogonderzoek in regio Rotterdam

In oktober 2018 tekenden diverse partijen de samenwerkingsovereenkomst om goede Eerstelijns Oogheelkundige zorg in de regio Rotterdam van de grond te krijgen. Dit initiatief van huisartsen uit de regio voor toegankelijke oogheelkundige zorg in de eerste lijn werd door Franciscus Gasthuis & Vlietland direct omarmd. Zilveren Kruis stelde een tarief beschikbaar. Samen met zorggroepen IZER en ZONBOOG, Gezond op Zuid en later ook Het Oogziekenhuis Rotterdam en star-shl is het concept ontwikkeld. Vanaf 1 juni 2019 biedt star-shl een eerstelijns oogonderzoek aan op locatie Blakeburg.

Een (tweedelijns geschoolde) voert het onderzoek uit en rapporteert aan de huisarts, die hoofdbehandelaar blijft. Voor het eerstelijns oogonderzoek wordt het eigen risico niet aangesproken.

Oogartsen Ivan Gan (Franciscus Gasthuis) en Caroline Storimans (Het Oogziekenhuis Rotterdam) hebben de kwaliteitsnormen opgesteld en zijn nauw betrokken bij de monitoring hiervan, teneinde de kwaliteit van het onderzoek door de optometrist te waarborgen. Zij verzorgen op 21 mei 2019 een nascholing voor huisartsen over oogheelkunde én deze nieuwe verwijsmogelijkheid. U kunt zich aanmelden via de website van star-shl.

Wij verwachten met het eerstelijns oogonderzoek bij te dragen aan zorg op de juiste plek en te zorgen voor afname van de wachttijden voor een eerste bezoek aan de oogarts.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid