Doorgaan naar hoofdinhoud

Spoedzorg Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

Afbeelding bij Spoedzorg Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

Om de spoedzorg rondom Mondziekten, Kaak- en Aangezichts (MKA) chirurgie te kunnen continueren, heeft Franciscus Gasthuis & Vlietland aan het Erasmus MC gevraagd per 1 januari 2019 waar te nemen. Het betreft de spoedzorg voor SEH-patiënten, die (ook) MKA-zorg nodig hebben en patiënten met een lopende MKA-behandeling met een spoedeisende vraag. De kaakchirurgen van het Erasmus MC zijn beschikbaar voor Franciscus Gasthuis & Vlietland voor telefonische en spoedconsulten.

Erasmus MC neemt vanaf 1 januari 2019 de spoedzorg waar, in de vorm van:

  • 24-uurs dienst voor telefonisch consult bij en overleg over (SEH-)spoedpatiënten van Franciscus Gasthuis & Vlietland;
  • 24-uurs spoedconsulten van patiënten van Franciscus Gasthuis & Vlietland op de locatie van Erasmus MC, na voorafgaand telefonische afstemming;
  • poliklinische spoedconsulten na doorverwijzing vanuit Franciscus Gasthuis & Vlietland, tijdens reguliere openingstijden, op locatie van Erasmus MC.

Blik op de toekomst

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe oplossing voor de niet-spoedeisende MKA zorg in Franciscus Gasthuis & Vlietland. Vooralsnog is het helaas tijdelijk niet mogelijk om afspraken te maken voor de planbare MKA-zorg in Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Aanleiding van deze wijzigingen is de beëindiging van de samenwerking met de maatschap ‘MKA-chirurgen Noordrand Rotterdam B.V.’ per 1 januari 2019. Aan dit besluit liggen organisatorische en geen medisch inhoudelijke redenen ten grondslag.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid