Doorgaan naar hoofdinhoud

SOR stopt met orthopedische zorgverlening

Afbeelding bij SOR stopt met orthopedische zorgverlening

Gedurende enkele jaren verzorgt de externe partij Stichting Orthopedie Rijnmond (SOR) orthopedische zorg in Franciscus Vlietland. De SOR wordt niet meer gecontracteerd door alle zorgverzekeraars vanaf juni 2018, dit heeft geleid tot het stopzetten van de orthopedische zorg van de SOR. Franciscus Gasthuis & Vlietland zorgt voor de continuïteit van kwalitatief hoogwaardige zorg op het gebied van orthopedische zorg op beide ziekenhuislocaties.

Veel gestelde vragen

Ik heb voor 31 mei 2018 een operatie gepland staan bij de SOR, kan deze doorgaan?
Tot en met 18 mei 2018 worden operaties door de orthopeden van de SOR uitgevoerd. Patiënten van wie de operatie gepland staat bij de SOR vinden gewoon doorgang. 2 weken na de operatie worden deze patiënten door hun behandelend orthopeed op de polikliniek gezien voor controle. De controle na 6 weken wordt overgenomen door een orthopeed van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Indien u dit niet wenst en wilt overstappen naar een ander ziekenhuis, dan moet u dit aangeven bij de polikliniek Orthopedie van Franciscus Vlietland.

Ik sta op de wachtlijst van de SOR voor een operatie, wat nu?
Als u bij de SOR op de wachtlijst staat voor een operatie, wordt contact met u opgenomen. U krijgt de keuze om door een orthopeed van Franciscus Gasthuis & Vlietland te worden geopereerd of de behandeling extern voort te zetten. In beide gevallen moet u eerst door de nieuwe orthopeed worden gezien op de polikliniek.

Ik heb voor 1 juni 2018 een afspraak op de polikliniek van de SOR, kan deze doorgaan?

Alle afspraken tot en met 31 mei 2018 op de polikliniek van de SOR vinden doorgang. Wel is het mogelijk, wanneer de orthopeed van de SOR besluit dat een operatie nodig is, dat u opnieuw een afspraak op de polikliniek moet maken met een orthopeed van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Blijft er een polikliniek Orthopedie in Franciscus Vlietland?
Ja, er blijft een polikliniek Orthopedie in Franciscus Vlietland. De spreekuren op de poliklinieklocaties Franciscus Hoogvliet en Franciscus Maassluis worden per 1 juni 2018 stopgezet. Wel gaan de orthopeden van Franciscus Gasthuis & Vlietland kijken of de spreekuren in de toekomst weer op deze locaties kunnen plaatsvinden.

Kan ik vanaf 1 juni 2018 nog wel terecht op de polikliniek Orthopedie in Franciscus Vlietland
Ja, dat is mogelijk. De orthopeden van Franciscus Gasthuis & Vlietland draaien vanaf 1 juni 2018 ook spreekuur in Franciscus Vlietland. U kunt dus gewoon bij ons terecht voor een afspraak.

Ik ben patiënt van de SOR, wat gebeurt er met mijn dossier?
Dit wordt op dit moment juridisch uitgezocht. Wanneer meer informatie bekend is, kunt u dat hier terugvinden.

Ik heb een vraag of klacht over de SOR, bij wie kan ik terecht?
Tot en met 31 mei kunt u contact opnemen met de SOR. Vanaf 1 juni kunt u voor vragen contact opnemen met de polikliniek Orthopedie, Franciscus Vlietland. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met de cliëntvertrouwenspersoon van Franciscus Vlietland.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid