Doorgaan naar hoofdinhoud

Slaapcentrum Franciscus Willemsplein

Afbeelding bij Slaapcentrum Franciscus Willemsplein

Het Slaapcentrum is vanaf 4 oktober gevestigd in Franciscus Willemsplein, in het stadscentrum van Rotterdam. Hiermee concentreert Franciscus alle slaapzorg op één locatie. In het Slaapcentrum is een multidisciplinair team werkzaam voor het gehele spectrum aan slaapstoornissen. Hierbij kunt u denken aan slaapapneu, insomnie, restless legs, narcolepsie, snurken en hypersomnie. Het multidisciplinair team bestaat uit longartsen, KNO-artsen, neurologen, medisch psychologen, OSAS- verpleegkundigen, longfunctie-analisten, KNF-laboranten en verpleegkundig specialisten.

Momenteel worden regelmatig patiënten verwezen naar slaapoefentherapeuten in de eerste lijn. Na de verhuizing zal de samenwerking met hen actiever worden opgezocht, zo ook met bijvoorbeeld leefstijlcoaches. Ook werken we in de toekomst toe naar een integrale terugkoppeling naar verwijzers vanuit het behandelteam.

Verwijsproduct ZorgDomein ‘Slaapcentrum’

In ZorgDomein is een apart verwijsproduct ingericht, genaamd ‘Slaapcentrum’. U kunt dit verwijsproduct vinden in het zorgvraagmenu via de specialismen ‘KNO’, ‘Longziekten’ en ‘Neurologie’, bij de zorgvragen ‘Snurkklachten/ slaapapneu (OSAS)’ en ‘Slaapstoornissen’. Wanneer u een patiënt verwijst via dit verwijsproduct, wordt de patiënt gezien in het Slaapcentrum in Franciscus Willemsplein. Er wordt geen slaapzorg meer aangeboden in de ziekenhuislocaties Franciscus Gasthuis en Franciscus Vlietland.

Zorgpad

Aan de hand van de verwijzing en een vragenlijst die door de patiënt wordt ingevuld, wordt de route binnen het zorgpad bepaald. Bij verdenking van slaapapneu wordt een polygrafieonderzoek uitgevoerd en stellen de KNO- en longarts vervolgens het behandelplan op. In geval van verdenking van een andere slaapstoornis heeft de patiënt een consult bij de neuroloog, gevolgd door een polysomnografie, waarna het behandelplan wordt gemaakt.

Waardegedreven zorg

Met de opening van het Slaapcentrum bieden wij deze patiëntengroep de juiste zorg met aandacht. Wij ontwikkelen onze slaapzorg volgens de principes van waardegedreven zorg. Samen met ketenpartners werken we aan het optimaliseren van de slaapzorg in de regio. Het is onze doelstelling om aantoonbaar de beste behandeling in de regio te bieden volgens de nieuwste inzichten rondom patiënten met slaapstoornissen.

Contact met Franciscus Slaapcentrum

Bij vragen kunt u contact opnemen met het Slaapcentrum via slaapcentrum@franciscus.nl of telefonisch via 010 - 404 3410.

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid