Doorgaan naar hoofdinhoud

Samenwerking met Het Kleine Helden Huis

Afbeelding bij Samenwerking met Het Kleine Helden Huis

Franciscus Gasthuis & Vlietland werkt samen met Het Kleine Helden Huis. Het Kleine Helden Huis biedt alle nazorg voor te vroeg geboren kinderen onder een dak. Dit in een rustige, veilige en niet klinische omgeving. Ingericht als huiskamerconcept en dat is uniek in Nederland. Het Kleine Helden Huis is gevestigd aan de Oostzeedijk in Rotterdam.

Voor de zorg betekent dit dat kinderen, die te vroeg geboren zijn, voor nazorg naar het Kleine Helden Huis worden doorverwezen. Een aantal medici en paramedici van Franciscus Gasthuis & Vlietland, bijv. een kinderarts, fysiotherapeut of logopedist, gaat spreekuren houden in Het Kleine Helden Huis. Op zondag 28 januari is het Kleine Helden Huis officieel geopend door Antoinette Laan, Tweede Kamerlid, en gaan de eerste spreekuren plaatsvinden.

Het initiatief is mede bedacht door Angelique Haringsma, kinderarts neonatoloog. Angelique Haringsma over de meerwaarde van Het Kleine Helden Huis: “Na een bewogen periode in het ziekenhuis is het juist heel belangrijk dat de prematuren en het gezin in een rustige omgeving nazorg kunnen krijgen. Het verschil maken voor het hele gezin. Dat is waar we ons vol voor in gaan zetten. We zijn dankbaar dat we zoveel steun van verschillende (zorg)organisaties hebben gekregen bij het opzetten van Het Kleine Helden Huis. Zonder die steun hadden wij dit niet kunnen bereiken.”

Om franciscus.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid